Recital Sara Klein Horsman in De Hofkamer

Leeuwarden

Mezzosopraan Sara Klein Horsman en pianist Vesna Dimcevska reizen zondag 28 oktober met hun optreden via de religieuze Schütz (1673), naar de hofcomponist Haydn en monden via Beethoven en Zelter uit bij de romantische Schubert (1797).

Aan de hand van intrigerende achtergrondverhalen nemen ze u in De Hofkamer mee in de tijd waar de componist loskomt uit de grip van de aristocratie en een nieuwe weg inslaat naar artistieke vrijheid.

Mezzosopraan Sara Klein Horsman is een veelgevraagd soliste en werkte met toonaangevende orkesten als Holland Baroque, Het Orkest van het Oosten en Concerto d’ Amsterdam. Zo was ze te horen in de passionen en cantates van J.S. Bach, het Requiem van Verdi, het Stabat Mater van Pergolesi en de Messe Solennelle van Rossini. Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Zo traden ze op tijdens Het Grachtenfestival in Amsterdam en behoren zij sinds november 2015 tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied.

Adres: Grote Kerkstraat 16
Tijdstip van aanvang: 15.00 uur
Kaarten: reserveren@hofkamer.nl


Auteur

Redactie