NHL Stenden studenten Hylco en Lobke winnaars beste verbeterproject van Nederland

Leeuwarden

Een 10 halen op je project en als klap op de vuurpijl tot het beste verbeterproject van Nederland worden verkozen. Twee studenten van NHL Stenden, Hylco Dijkstra en Lobke van Enkhuizen, kregen het voor elkaar!

Ze werden tijdens het recentelijk gehouden symposium ‘IMPACT – Lean leren door te doen’ verkozen tot de winnaars, met hun onderzoek naar het verbeteren van een productie van verfblikken bij Ardagh in Leeuwarden.

Door een intensieve analyse van de data van storingen, observaties aan de lijn en tips van operators kwamen ze erachter dat een aangeleverd onderdeel de storingen veroorzaakte. Een test in de lijn bevestigde het vermoeden van de studenten en van de operators en zo kon de oorzaak worden weggenomen. Het onderzoek resulteerde in een productiviteitsverbetering van meer dan 2%. Hiermee leverden de studenten met hun optimalisatie een daadwerkelijke impact voor de organisatie.

Het verbeterproject was onderdeel van de minor Process Optimisation. Deze minor van NHL Stenden wordt georganiseerd door de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Bedrijfskunde.


Auteur

Redactie