Driebanders Land Transport laten De Bierhandel kansloos

Mariënberg

Land Transport heeft vrijdagavond een uitstekende wedstrijd op het laken gelegd in Mariënberg. De Bierhandel werd met 0-8 verslagen.

Gert-Jan van der Veen stond na twaalf beurten tegen Erwin Groot al met met 13-5 voor en breidde die voorsprong steeds verder uit (27-8 in slechts twintig beurten). Erwin stribbelde nog een klein beetje tegen, maar dat gat was te groot en Gert-Jan beëindigde de partij in slechts 34 beurten (35-18).

Albert Kooistra had een moeilijk begin tegen Rob Lamboo maar ook die was niet ver weg (6-9 in zeventien beurten). Na dertig beurten nam Albert een kleine voorsprong (19-17) en toen Albert in slechts vier beurten dertien caramboles produceerde was het met Rob gedaan en won Albert nog vrij ruim (35-23).

Jildo stond tegen Robert van Veenendaal na achte beurten met 7-9 achter. Hij kwam daarna los en maakte in tien beurten zestien punten en daar stelde Robert maar vier tegenover. Na nog eens een serie van vier was het al 28-15 en was het voor het gemiddelde van Jildo jammer dat hij over de laatste twee caramboles nog negen beurten deed, maar de  winst voor Land Transport was op dat moment binnen.

Klaas Kuindersma had het vooral in het begin van de partij tegen Mirjam Pruim-Emmens lastig. Hij kwam met 0-6 achter maar scoorde toen in twee beurten acht caramboles. Na een 9-12 achterstand begon het wat beter te lopen. Regelmatig wat puntjes bij elkaar sprokkelend won hij toch nog vrij ruim (30-21).

Komende vrijdag speelt Land Transport thuis de topper tegen het op de eerste plaats staande Carambole uit Daarlerveen.


Auteur

Henk Albers Redacteur