Smurfen in De Harmonie

Leeuwarden

Ze zijn klein, blauw, dragen een puntmuts en passen door een waterkraan. Grote Smurf, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin en alle anderen uit Smurfenland beleven in deze familiemusical een vrolijk en spannend avontuur vol muziek en, dans.

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Kwelgeest Gargamel stelt echter alles in het werk dit tegen te gaan en om de Smurfen te vangen. Loopt dat wel goed af?

Smurfen de Musical is over de hele wereld lovend ontvangen, maar nog nooit hebben de Smurfen in Nederland op het toneel gestaan. Maar 28 oktober is het eindelijk zo ver: De smurfen staan onder meer met twee voorstellingen in De Harmonie in Leeuwarden. En voor deze speciale gebeurtenis heeft De Harmonie gesproken met niemand minder dan Grote Smurf!

Grote Smurf, voor het eerst in Nederland. Hoe vindt u dat?
,,Och, dat vind ik echt smurftastisch! Het smurft hier supermooi en iedereen smurft superaardig. Het hele smurfendorp heeft super veel zin om naar De Harmonie te smurfen. De Smurfin heeft al haar koffers al gesmurft, Bril- en Potige Smurf zijn ook al weken aan het voorbereiden en Moppersmurf heeft  er nog geen een keer over gesmurft."

Wat fijn om te horen, Grote Smurf! Waarom en wanneer komen jullie naar De Harmonie?
,,Nou, dat zal ik je smurfen; zondag 28 oktober smurfen wij twee voorstellingen in De Harmonie. Wij helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in smurfenland tot een goed einde te smurfen. Maar Gargamel probeert daar een stokje voor te smurfen en doet er alles aan om de smurfen te vangen! Het wordt een fantastisch smurftakel."

Jeetje, dat klinkt als een vrolijk avontuur, met vast veel muziek dans en spanning. Is er nog iets te zien van de smurfen in De Harmonie?
,,Inderdaad. We gaan er met het hele smurfendorp een mooi verhaal van smurfen. En er is inderdaad nog veel smurfs en vooral ook smurfs te zien van de Smurfen. In de foyer van De Harmonie smurft er een mooie smurfenexpositie, die afgelopen vrijdag 12 oktober door de kinderdirectie van de Harmonie werd onthuld!"

Wat leuk! Wist u trouwens dat Leeuwarden Cultureel Hoofdstad van 2018 is?
,,Is dat zo? Wat ontzettend leuk. Wat een eer om deze voorstelling dan dit jaar in Leeuwarden te mogen smurfen. We smurfen om iedereen de 28ste oktober in De Harmonie te zien, zodat iedereen ons kan helpen. En misschien als het Smurfendorp ooit Culturele Hoofdstad is, kan Leeuwarden bij ons op bezoek smurfen."

Wat een goed idee, Grote Smurf. Bedankt voor het interview en tot snel in de Harmonie! Wanneer was het ook alweer?
,,Twee voorstellingen op zondag 28 oktober in de Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Kaarten zijn te smurf op www.harmonie.nl! Tot smurf!"


Auteur

Redactie