Doorloper | Project 058 SamenSterk

Leeuwarden

Jerrel Ramdat (46) is oprichter van 058 SamenSterk. Hij kreeg het voor elkaar om meer dan zestig mensen actief in beweging te krijgen met sport en spel, met goed resultaat door een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat en meer in deze Doorloper.

Mijn motto:
Sporten en bewegen toegankelijk maken voor iedereen.

Als ik het voor het zeggen had in Leeuwarden:
Dan zou het sport- en beweegbeleid voor volwassenen hoog op mijn agenda staan. Ik vind dat iedereen moet kunnen sporten, ook mensen met een kleine portemonnee. Ongeacht geloof, huidskleur, geaardheid, leeftijd, postuur; het bij elkaar brengen van mensen maakt ons samen sterk.

Cambuur is voor mij:
Een topclub! De club zorgt voor verbinding. Ze doen veel voor het sociale domein in de stad. Cambuur neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid door het organiseren van allerlei activiteiten. Zo heeft Cambuur eens geregeld dat ik met 058 SamenSterk gebruik mocht maken van het stadion voor mijn groep ‘Bewegen met plezier doe je hier’. 

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, dat was:
Toen ik met één van mijn groepen een potje trefbal speelde, ik mezelf onoverwinnelijk waande, en een bal vol in mijn bakkes kreeg.

En ik baalde laatst nog omdat:
Er zoveel mensen moeten schreeuwen om hulp en begeleiding nodig hebben, die nu nog onzichtbaar is.

Maak me wakker voor:
Doe maar niet, is voor iedereen beter.

Hoogtepunt in mijn leven is:
Het project 058 SamenSterk. Ik werk voor dit project op vrijwillige basis en kan geen subsidies aanvragen. Toch heb ik het voor elkaar gekregen om meer dan zestig mensen actief in beweging te krijgen met sport en spel, met goed resultaat door een gezonde levensstijl te bevorderen, waardoor mensen bijvoorbeeld uit een sociaal isolement komen of met medicatie kunnen stoppen. Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/bewegenmetplezierdoejehier.

Ik zou graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Wanneer het mij lukt om met de juiste hulp mijn plannen te verwezenlijken en ik nog meer kan doen voor mensen, hoop ik ooit zelf genomineerd te worden voor een lintje. ;-)

Oproep tot slot:
058 SamenSterk doet mee met ‘Het Beste Idee van Friesland’ van zorgverzekeraar De Friesland, hiermee kan ik geld winnen om door te groeien, zo heb ik dan hopelijk de mogelijkheden om zalen te huren en materiaal te kunnen kopen. Stem op mij via de volgende link: www.hetbesteideevanfriesland.nl/winnaars/058samensterk.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.


Auteur

Redactie