Twaalf jonge kunstenaars exposeren op Media Art Festival 2018

Leeuwarden

Het jaarlijkse Media Art Festival (MAF) is hét evenement in Noord-Nederland voor nieuw talent en internationale kunstenaars op het gebied van licht- en mediakunst.

Het festival gaat op donderdag 15 november in Leeuwarden van start. Tot en met 2 december exposeren twaalf jonge kunstenaars hun werk als de MAF Young Masters. Daarnaast is er een uitgebreid programma rondom het thema LinkedUp - Communicatie en Verbinding: hoe technologie zich verhoudt tot de mens in communicatie en interactie. Twee weken lang zijn er workshops, performances en filmavonden. Het festival wordt feestelijk afgesloten met onder andere de Young Master Awards 2018.

De deelnemers aan het Media Art Festival zijn allen recent afgestudeerd aan Nederlandse en een drietal internationale kunstacademies. Dit zijn: Alexander van Bakel (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam), Friedrich Boell (Kunsthochschule für Medien, Köln/DE), Anaïs Borie (Design Academy, Eindhoven), Jihen Ben Chikha (The Higher Institute of Fine Arts of Sousse/TUN), Oscar van Leest (ArtEz, Arnhem), Jelle Reith (ArtEz, Arnhem), Anne Fie Salverda (Minerva Academie voor Popcultuur, Leeuwarden), Wouter Smit (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam), Timbre Vibes (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht), Bernardo Zanotta (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam), Jakub Valtar (Minerva Frank Mohr Instituut Groningen), Lena Weisner (Hochschule für Angewandte Kunst und Wissenschaft Hildesheim/DE).

Deze kunstenaars zijn allen genomineerd voor de MAF Young Masters Award. De winnaar wordt aangewezen door een internationale jury bestaande uit geluidskunstenaar Selu Herraiz (E), performancekunstenaar Laurenz Theinert (DE) en lichtdesigner Tim Fuchs (CH). De prijs bestaat uit een verblijf en een expositie bij AADK Spain kunstenaarsresidentie in het Spaanse Blanca.

MAF vindt plaats in het oude postsorteerbedrijf aan de Snekertrekweg 1, op loopafstand van Centraal Station Leeuwarden. De opening van het Media Art Festival is op donderdag 15 november om 20.00 uur. De expositie is daarna dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De entree is vijf euro, voor studenten drie euro, en jongeren tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen. Voor groepen zijn er speciale rondleidingen en workshops op maat. Aanmelden hiervoor kan via mediaartfriesland@gmail.com.

Het Media Art Festival maakt dit jaar deel uit van de ReOpening LF2018: de slotfestiviteiten van het Leeuwarden Culturele Hoofdstad-jaar. Het volledige programma is te vinden op www.mediaartfriesland.nl.


Auteur

Redactie