Spektakels in WTC Expo smaken naar meer

Leeuwarden

Het WTC Expo in Leeuwarden stond een paar maanden lang bijna volledig in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa.

De Reuzen van Royal de Luxe bouwden achter de schermen in het complex aan hun driedaagse tour door de stad en het WTC vormde op 17, 18 en 19 augustus start- en finishpunt voor een deel van de routes.

In diezelfde periode werd in  het WTC al druk gebouwd aan de decors van De Stormruiter, het grootste theaterspektakel dit jaar in Nederland. Na een voorbereiding van bijna drie maanden ging die productie begin september van start met een koninklijke première op zaterdag 8 september.

De Stormruiter nam het volledige WTC in beslag. In de Friezenhal werden de bezoekers ontvangen, in de Frankenhal kon gegeten en gedronken worden, in de Saksenhal vond de voorstelling plaats en de Keltenhal vormde het stallencomplex waar onder andere de paarden van de Franse groepen Théâtre du Centaure en Jehol Spectacles permanent gehuisvest waren.

Meer dan 103.000 bezoekers bezochten de afgelopen weken De Stormruiter, ruim 8.000 daarvan dineerden voorafgaand aan de voorstelling. Genietend van een menu met streekproducten, samengesteld door chef-kok Reitse Spanninga.

Afgelopen zondag klonk het laatste applaus. Een uur na de voorstelling werd al begonnen met de afbouw van alles wat zo zorgvuldig was opgebouwd. Artiesten vertrokken. En deze keer definitief. De Wëreldbänd, verantwoordelijk voor de prachtige muziek van De Stormruiter, staat deze week al weer in diverse Nederlandse theaters. Dit weekeinde vindt in het WTC weer gewoon een Supervlooi op de agenda.

,,Het is een fantastische tijd geweest", sprak WTC-directeur Peter Ourensma een paar dagen voor de laatste voorstelling. ,,Goed dat er even een beetje rust komt. Maar wat we nu hebben meegemaakt, smaakt zeker naar meer."


Auteur

Redactie