Miserabel Cambuur hard onderuit bij Sparta

Rotterdam

SC Cambuur heeft op bezoek bij Sparta de derde achtereenvolgende competitienederlaag moeten incasseren. De veel te slap spelende Leeuwarders kregen zondagmiddag met 3-0 klop van de niet eens goed voetballende Kasteelbewoners.

Vanwege de nederlaag zakken de geel blauwen van de zesde naar de achtste plaats. Jong Ajax komt morgen nog in actie en kan het elftal van trainer Hake zelfs naar plaats negen verwijzen. 

Wedstrijdverloop

De openingsfase was ronduit rommelig. Sparta kwam in de zevende minuut dan ook merkwaardig op voorsprong. Lars Veldwijk zette de defensie van Cambuur onder druk waarna David Sambissa de bal in eigen goal werkte: 1-0. Sambissa raakte bij datzelfde voorval geblesseerd en moest dus vroegtijdig worden vervangen. Omar El Baad kwam voor de onfortuinlijke back binnen de lijnen waarna Sai van Wermeskerken naar links verkaste en El Baad op rechts plaatsnam. Het duel bleef voorts van een bedenkelijk niveau maar heel en af en toe viel het mee en werden er over en weer kansen gecreëerd. In de twintigste minuut bezorgde Van Wermeskerken een voorzet op maat bij Nigel Robertha waarna de spits leek te scoren, ware het niet dat doelman Tim Coremans (ex-Cambuur) met alle geluk van de wereld de gelijkmaker voorkwam. Veldwijk was zes minuten later eerst koppend gevaarlijk en vervolgens middels een droge schuiver; Xavier Mous behoedde zijn elftal beide keren voor een grotere achterstand. Kort daarop verzuimde Tyrone hard af te drukken vanuit kansrijke positie; Coremans kon de veel te slappe schuiver simpel keren. Vijf minuten voor de pauze beging Kevin Schindler een zeer lompe overtreding op Ilias Alhaft net binnen de '16' en dus mochten de Rotterdammers een penalty nemen. Veldwijk schoot raak: 2-0.

De Leeuwarders hervatten het duel zonder wijzigingen en het spelbeeld veranderde derhalve evenmin: Sparta kon lekker op de voorsprong leunen en Cambuur was niet bij machte om het tij te keren. Halverwege de tweede helft zorgde de pas ingevallen El Kachati voor het eerste vermakelijke moment van na de pauze door een schwalbe belachelijk slecht uit te voeren; Martens, de arbiter van dienst gaf eigenlijk onterecht geel, want de Spartaan zette zichzelf wel heel erg voor schut. Een kwartier voor tijd slaagden Emmanuel Mbende en Schindler erin om Cambuur nóg erger te kijk te zetten; Schindler en Mbende gingen beiden pedant in de fout waardoor Mohamed Rayhi kinderlijk eenvoudig de 3-0 binnen kon werken. Bij die stand zou het blijven en daar mochten de manschappen van trainer Hake niet eens over klagen, want het was aan Mous te danken dat de uitslag niet veel hoger uitviel. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa ('12 El Baad), Calor ('61 Rossi), Schindler, Boerlage, Mathieu, Robertha, Conraad ('74 Kallon)

Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Sambissa e.d. ('7), 2-0 Velwijk ('40/penalty), 3-0 Rayhi ('76)

Scheidsrechter Martens gaf geel aan El Kachati (Sparta) en Boerlage (SC Cambuur). 


Auteur

Henk Albers Redacteur