Volop vraagtekens omtrent basiself Cambuur tegen Sparta

Leeuwarden

SC Cambuur speelt zondagmiddag een uitduel tegen Sparta. Op Het Kasteel wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De teams kwamen elkaar vrij recentelijk, tijdens de oefencampagne, nog tegen in Rotterdam. Op 4 augustus jl. stapten de Leeuwarders met een 0-2 zege (goals Conraad en Kallon) van het veld. Op 3 februari 2013 speelden Sparta en Cambuur voor het laatst om het 'echie' tegen elkaar. De Kasteelbewoners wonnen destijds dankzij een late goal van Gijs Luirink met 1-0 ('90+2). Op de huidige ranglijst staat Sparta (17 punten) gedeeld tweede, Cambuur (14 punten) zesde. 

Terug van weggeweest
Matthew Steenvoorden is hersteld van een voetblessure en speelde eerder deze week de gehele eerste helft mee tijdens het oefenduel (1-0 verlies) bij AZ. Steenvoorden had de 45 minuten prima verteerd: ,,Hij had geen enkele fysieke reactie en dat is een goed teken. Voor een basisplaats tegen Sparta is het voor hem nog te vroeg", aldus trainer Hake. 

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) is zeker drie maanden uit de roulatie. Robin Maulun kampt nog met lichte knieproblemen. Andrejs Ciganiks speelt dit weekend een interland namens Letland onder 21.

Basiself??
Omdat de training vrijdagmorgen besloten was (en er zaterdagmorgen óók nog wordt getraind) viel er weinig over de opstelling van aanstaande zondag te zeggen. De defensie zal vermoedelijk onveranderd zijn maar op het middenveld en in de aanval zouden wel eens wijzigingen door kunnen worden gevoerd. Dat laatste mocht voorzichtig worden geconcludeerd uit de bewoordingen van trainer Hake tijdens het persmoment van vandaag. 

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martens.


Auteur

Henk Albers Redacteur