Cometas in eigen huis nipt langs Artemis

Leeuwarden

De handballers van Cometas hebben dit weekend ook het tweede competitieduel in winst omgezet. In het Kalverdijkje waren de Leeuwarders met 18-17 te sterk voor de formatie uit Doetinchem.

Vorige week werd Unitas simpel met 22-40 opzij gezet. Artemis bood aanzienlijk meer weerstand in de tweede speelronde van de hoofdklasse. 

De wedstrijd begon direct hard. Beide teams hadden de verdediging goed voor elkaar waardoor er weinig gescoord werd. Toch ging Cometas met een 11-8  voorsprong de rust in. De tweede helft zetten de bezoekers een tandje bij. De schutter van Artemis schoot een paar ballen in de lange hoek waar de keeper van Cometas, Jos Vermeulen, die verder een aantal 'onmogelijke ballen wel uit het doel wist te houden gedurende de wedstrijd, geen antwoord op had. De Leeuwarders kregen het in de slotfase nog zeer lastig toen Artemis tot op één puntje kwam. Door een technische fout werd de laatste aanval van Cometas afgefloten en had Artemis nog een laatste mogelijkheid om er een gelijkspel uit te slepen. Cometas verdedigde de keeper die in het speelveld stond hard maar frontaal, waarna de gemoederen hoog opliepen. De aanval werd overnieuw gespeeld, maar een score bleef uit en dus was de 18-17 winst een feit.


Auteur

Henk Albers Redacteur