Opkikkerdag vol verrassingen voor Tycho (12) en zijn gezin

Leeuwarden

Tycho, Enora (7), David (4), ouders Paula en Magnus én hulphond Zoë hadden zaterdag 6 oktober een unieke dag op de planning: hún Opkikkerdag.

De ene na de andere verrassing stond op ze te wachten. Met als doel: alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. Tycho wordt namelijk behandeld voor een aangeboren afwijking en David zit momenteel met beide benen in het gips. Daarom nam Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding was het een dag die ze niet snel zullen vergeten.

De dag begon vol spanning tijdens een ritje op verschillende motoren en trikes, met de wind in hun haar en uitzicht over het water. Toen ze terugkwamen bleek hun hulp nodig te zijn bij de brandweer. Er zaten knuffels in de boom die er niet meer uit durfden en tot overmaat van ramp was er ook nog een brand gemeld! Gelukkig schoten Tycho, David en Enora snel te hulp en kon alles zonder moeite worden opgelost. Op de vraag of ze na al deze spanning al naar huis wilden riep Enora heel hard 'Nee!'. Ook David was het hier mee eens en schudde hard nee, ze wilden allemaal zeker nog niet naar huis. Na alle spanning was het tijd om deze helden op de foto te zetten tijdens een fotoshoot met het hele gezin. Als spetterende afsluiting van hun drukke dag stond er nog een vlucht in de helikopter te wachten! Na een uitgebreid diner buffet en een optreden was het helaas tijd om naar huis te gaan. Wat een dag!

Over Stichting Opkikker
,,Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is", zo laat de stichting weten. ,,Dit is precies waar wij als Stichting Opkikker bij helpen. Met een keten van kracht zetten wij ons elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Wij helpen met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat bij ons iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen maken we het verschil in de levens die extra kracht en energie nodig hebben."

Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl


Auteur

Henk Albers Redacteur