Kort politienieuws

LEEUWARDEN

In Leeuwarden is donderdagochtend een 68-jarige man gevonden op de grond van zijn woning in de Willem Lodewijkstraat. Met de man was al een aantal dagen geen contact meer geweest, waardoor de politie is ingeschakeld. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De familie is op de hoogte gesteld.

De politie heeft donderdag tussen 13.30 en 21 uur een verkeerscontrole gehouden op de Drachtsterweg in Leeuwarden. Een aantal bestuurders heeft een boete gekregen, waaronder het rijden zonder rijbewijs, een openstaande boete van 607 euro, openstaande belastingen van 18.000 euro en het rijden met een telefoon aan het oor.

Bijzonder was een beginnend bestuurder. Hij reed zonder rijbewijs, bleek onder invloed van alcohol en blies 120 ug/l, had een gladde band en het voertuig werd vanwege een belastingschuld.