Muziektheatervoorstelling 'Bruno wordt een superheld'

Leeuwarden

De nieuwste MaxTak muziektheatervoorstelling 'Bruno wordt een superheld' (voor zes jaar en ouder) is op vrijdag 12 oktober om 16.00 uur te bekijken in Stadsschouwburg De Harmonie.

Het is vrolijk muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt. Aan de basis van de voorstelling staat het gelijknamige boek van de Noorse schrijver Håkon Øvreås, dat in Nederland de Zilveren Griffel (2015) won en in Noorwegen werd bekroond als beste kinderboek van het jaar. Het zeskoppige ensemble van MaxTak neemt het publiek mee in een verrassende mix van grappige scenes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek.

Het verhaal
Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vrienden gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. Maar dan komen een paar grotere jongens en die maken de hut kapot. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en gewapend met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fiets van één van de pestkoppen bruin. En hij kan zijn opa weer ontmoeten. Die wacht elke avond op hem en vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

Het MaxTak-ensemble bestaat uit Marijn Klaver, Cheryl Moenen en Jonata Taal, Reint van den Brink, Frederike Maus en Saskia Meijs. Zij spelen en zingen en maken de muziek tijdens de voorstelling. De regie is in handen van de artistiek leider van het gezelschap Hans Thissen. Simon van der Geest bewerkt de Nederlandse vertaling van Edward van de Vendel (uitgeverij Querido) tot een theaterscript en schrijft de aanvullende liedteksten. De muziek wordt gecomponeerd door Helge Slikker, die een Gouden Kalf won voor zijn muziek in de film Kauwboy.

Virtual Reality
Bij de voorstelling Bruno wordt een superheld wordt een Virtual Reality project opgezet. Met hulp van VR-experts maakt MaxTak een Virtual Reality installatie die op verschillende openbare plekken wordt neergezet, zoals de bibliotheek, de foyer van het theater of op scholen. Bezoekers van de installatie stappen in de virtuele wereld van Bruno met behulp van een VR-bril en worden enthousiast gemaakt voor de voorstelling.

Over MaxTak
Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. Met haar oorsprong als muzikaal begeleider bij (stomme) films, is het gezelschap de laatste jaren uitgegroeid tot een serieus en ambitieus muziektheatergezelschap voor de jeugd. Kijk ook op www.maxtak.nl

Meer informatie en kaartverkoop via harmonie.nl


Auteur

Redactie