Griet Wiersma treedt op in Alde Leie

Alde Leie

De bekende Friese volkszangeres en comédienne Griet Wiersma komt op zondag 21 oktober (aanvang 16.00 uur) met een show naar dorpshuis 'Us Gebou' in Alde Leie.

Griet kreeg bekendheid door de theatershows met Teake van der Meer. Maar ook van het 'Frysk Sjongers Gala' welke zij al jaren samen met Piter Wilkens organiseert. Toen Teake in 2015 aangaf te stoppen vanwege zijn leeftijd, startte Griet in 2016 met de succesvolle theatershow 'FLJIMSK' waar zij wordt bijgestaan door niemand minder dan goochelaar Minze Dijksma en troubadour Piter Wilkens. Met haar eigen geschreven liedjes waaronder Frysk Hynder, Frijheid en Pake/Beppe ferske enz….steelt zij de harten van het Friese publiek. Ook zingt Griet bij al haar optredens de oude vertrouwde Friese meezingers. Nederlandse meezingers en klassieke country songs behoren ook tot haar repertoire. 

Naast het zingen van de prachtige liederen, beschikt Griet ook over acteertalent.  Zij speelt komische typetjes, zo uit het leven gegrepen die toevallig even langs komen.  Griet wordt dan ook niet voor niets in de volksmond de Friese Tineke Schouten of vrouwelijke André van Duin genoemd.  Wereldberoemd in ons eigen Friesland...en heerlijk gewoon onder de mensen…! 

Meer informatie en kaarten bestellen middels een belletje naar Henk Torensma (0518 421481) of een e-mail naar h.torensma@kpnplanet.nl.


Auteur

Redactie