Kort politienieuws

Leeuwarden

Aan de achterzijde van het treinstation werd in de nacht van maandag op dinsdag melding gedaan dat er een fiets werd gestolen. De politie van Leeuwarden kwam onmiddelijk in actie. Zij troffen de fiets aan bij een woning op het Zuidvliet.

Bij verder onderzoek konden een 31-jarige man en een 33-jarige vrouw als verdachte worden aangehouden.

Auto in de sloot

Een 33-jarige Leeuwarder autobestuurder raakte op dinsdagochtend rond half zeven van de weg en kwam tot stilstand in de sloot. Hij was te veel bezig met zijn navigatie, vertelde hij. Hij bleef ongedeerd, maar zijn auto moest worden afgesleept.

Gestolen fiets gevonden op de Albadastins

Naar aanleiding van een melding dat er bij het Blokhuisplein een fiets was gestolen, werd een onderzoek ingesteld. De fiets werd dinsdag 2 oktober aangetroffen op de Albadastins. De 18-jarige bestuurder werd als verdachte van heling/diefstal aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.