Freddie Alves (Grand Café Z) Noord Nederlands Barista Kampioen

Groningen

Grand Café Z presteert op topniveau als het gaat om goede koffie. Hoofd barista en opleider Freddie Alves loodste zijn team eerder al naar de hoogste positionering in de Misset Top 100 voor de noordelijke provinciën. Maandag 1 oktober bekroonde Alves zijn werk met een nummer 1 positie in de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen (NNBK).

Ook dit jaar werden de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen georganiseerd in Groningen. Gevorderde barista’s kwamen onder toeziend oog van een deskundige vakjury samen voor de beste cappuccino en espresso. De winnaars mogen uiteindelijk deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Vorige week sleepte Alves samen met zijn team de prijzen voor De beste koffie in een Grand Café en de nummer 15 van Nederland in de Misset Top 100 binnen. Nu is hij na weken trainen zelf degene die in de prijzen valt. Hij mag zichzelf nu officieel de beste barista van het Noorden noemen.

Hoofd barista en opleider Freddie Alves is trots op wat hij heeft bereikt: ,,Ja, eerst bereiken we ons doel met het team van Grand Café Z bij de Misset en ook nu wordt het harde werken beloond met de erkenning in de vorm van deze prijs." Op de vraag wat nu de volgende stap is antwoord hij het volgende: ,,Vooruit blijven kijken hè. Nederlands kampioen worden!"

Eigenaar van Grand Café Z Bouwinus Sikkes kan zijn trots niet onderdrukken: ,,We hebben alles op alles gezet om Freddie deze ruimte te geven. Hij heeft zijn kans gegrepen en is er voor gegaan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nog nooit eerder zo heb staan dansen en zingen!"


Auteur

Redactie