Klassiek @ De Wier: Het Badalian Quartet

Koarnjum

Het Badalian Quartet, een strijkkwartet bestaande uit violistes Anna Badalian en Anneke Volbeda, altviolist Leendert van der Zeep en celliste Greet Kooi, treedt vrijdag 12 oktober vanaf 20.30 uur op in De Wier.

Het repertoire bestaat uit werken van Mozart, Schubert , Haydn, Borodin, Glazunof en Dvorak.

Aanvoerster is violiste Anna Badalian. geboren te Leningrad in Rusland. Zij begon als vierjarige met vioolspelen. In 2001 startte zij met haar studie voor docerend musicus aan het Noord Nederlands Conservatorium. In 2009 behaalde zij ook haar master aan de Messiaen Academy in Zwolle. Sinds 2013 Anna is plaatsvervangend concertmeester bij het orkest van Stichting Ars Musica en viooldocent aan de Vioolstudio in Utrecht. Anneke Volbeda is viool- en altviooldocente aan haar eigen Doesburg Vioolschool en aan Kunstencentrum Atrium te Sneek. Anneke studeerde viool aan het Conservatorium te Groningen bij Jeanne Lemkes-Vos. Vanaf 1994 studeerde zij een aantal jaren bij Jan Willem de Vriend in Amsterdam. Naast haar lespraktijk geeft Anneke regelmatig concerten met het pianotrio Trio Concordante. Greet Kooi studeerde cello aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Rene van Ast, Jaap ter Linden en Ben de Ligt. Greet was tot 2011 werkzaam als cellodocente onder andere bij CKC ‘Clockhuys’ in Haren. Tevens speelt zij vanaf de oprichting in het pianotrio Trio Concordante. Sinds 2011 heeft Greet haar interesse voor de barokcello weer opgepakt en geeft zij ook regelmatig optredens met het barokensemble Florilegium Pelargonium. Leendert van der Zeep kreeg vanaf zijn tiende viool-, en later altvioolles. Na het behalen van het H.B.S.-B- diploma ging hij naar de H.T.S en studeerde in 1974 af voor werktuigbouwkunde. Na het vervullen van de militaire dienstplicht lukte het niet een baan te vinden als werktuigbouwkundige. Tijdens een proefspeldag van het Frysk Orkest kreeg Leendert een vaste baan aangeboden als alt-violist. Hij studeerde af in 1985 als viooldocent aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Vanaf die tijd was hij werkzaam bij de Leeuwarder Muziekschool en werd hij violist in het Frysk Orkest. Na de fusie van Frysk Orkest en N.FO. speelde Leendert tot zijn pensionering (mei 2016) in het N.N.O.

Toegang na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via het telefoonnummer 06-54763154.


Auteur

Redactie