Frans-Fries koor brengt ‘Tusken Méditerranée & Waad’ in MCL

Leeuwarden

Een verrassend internationaal muziekprogramma op vrijdagavond 5 oktober om 20.00 uur in het Medisch Centrum Leeuwarden. Dan treedt een gevarieerd en bijzonder gezelschap van musici op in het Pieter Bonnema-auditorium.

Dirigent Johan Postma leidt een gelegenheidskoor van Friese en Franse zangers, met blaaskwintet 'Blaasvaak' als instrumentalisten.

Het Frans-Friese koor is speciaal samengesteld voor een korte Friese toernee. Het koor bestaat uit zo’n twintig zangers. Tien zangers van l’Ensemble Musical Méditerranéen (of E2M) uit Marseille. Eén van de koorleden is Hester Knol, opgegroeid in Leeuwarden. In 2016 ontstond het idee om samen op te treden met tien enthousiaste zangers uit Friese koren, waaronder de moeder van Hester, Annie Hoekstra. In december 2017 trad dit gemengd ensemble op in Marseille met een aantal gevarieerde optredens voor een enthousiast publiek. Het plezier om samen muziek te maken was zo groot dat het koor direct besloot om het 2018 nog eens over te doen, maar dan in Fryslân. Opnieuw is een gevarieerd programma samengesteld. Opnieuw hebben twee halve koren, de ene helft in Fryslân, de andere helft in Marseille, en twee individuele zangers in Duitsland, hun huiswerk gedaan. Het koor verzorgt drie optredens, waarvan één in het MCL.

Blaaskwintet 'Blaasvaak' neemt de luisteraars mee in een bewerking van een oud Nederlands lied en in de wereld van de Tango. Het koor zingt, begeleid door 'Blaasvaak' en a capella, een keur aan liederen. Liederen van de Franse renaissance tot de Friese klassieker 'Wêr sjogg' jo sa’n romte', in het Frans, Fries, Latijn, Engels en zelfs Ests. Het belooft een gevarieerd en verrassend optreden te worden.

Toegang is kosteloos, collecte aan de uitgang. Alle belangstellenden - patiënten, bezoekers, medewerkers en anderen- zijn van harte welkom!


Auteur

Redactie