Cambuur zet zichzelf te kijk bij hekkensluiter Dordrecht

Dordrecht

SC Cambuur heeft zich op bezoek bij FC Dordrecht flink geblameerd. De Leeuwarders kregen vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion met 3-1 klop van de Schapenkoppen.

Ondanks de nederlaag blijven de geel blauwen op de zesde plaats staan, want de op de loer liggende ploegen verspeelden eveneens een of meerdere punten.

Wedstrijdverloop

De eerste helft was niet om aan te gluren en kende slechts twee noemenswaardige momenten. De in een veel te laag tempo en slordig spelende Leeuwarders hadden in de elfde minuut op voorsprong kunnen komen. Justin Mathieu zette op dat moment namelijk voor waarna de (laat) inkomende Kevin van Kippersluis zeker een halve meter tekort kwam om de bal binnen te lopen danwel te glijden. In de 26ste minuut opende het zwakke Dordrecht (bij het ingaan van deze speelronde met één schamel puntje troosteloos onderaan staand) de score uit een corner. Keeper Xavier Mous bracht eerst nog redding maar uit de rebound haalde Maarten Peijnenburg de trekker over: 1-0 en tevens de ruststand.  

Cambuur hervatte het duel met Rossi voor Van Kippersluis.

Tyrone Conraad was in de 49ste minuut dichtbij de gelijkmaker met een schot van ver. Twee minuten later probeerde Conraad het wederom van afstand en toen was het raak: 1-1. Daarna ontstonden er kansen over en weer en was er na slechts tien minuten in de tweede helft al veel meer en dus ook leuker voetbal te zien dan in de gehele eerste helft. Conraad werd op het uur prima weggestoken door Karim Rossi maar schoof de bal vanuit riante positie naast. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Robbert Schilder beging een overtreding op Savvas Mourgos. Mourgos nam de penalty zelf en faalde niet: 2-1. Een kwartier voor tijd ontsnapte Cambuur tot tweemaal toe binnen een minuut aan de 3-1. Een van richting veranderd schot van Cijntje vloog rakelings naast en Zamouri krulde de bal net voorbij de paal. In de slotminuut viel de 3-1 alsnog. Mourgos besliste daarmee het duel. De manschappen van trainer René Hake liepen derhalve tegen een verdiende nederlaag aan na een bedenkelijke vertoning. 

Reacties na afloop
Trainer Hake: ,,Zwaar onder de maat."
Aanvoerder Schilder: ,,De eerste tien minuten na rust was het goed en maken we de 1-1 voor de rest was het niks."

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Conraad, Schils ('72 Kallon), Ciganiks, Mathieu ('87 Van Koesveld), Van Kippersluis ('46 Rossi), Robertha

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Peijnenburg ('26), 1-1 Conraad ('51), 2-1 Mourgos ('62/penalty), 3-1 Mourgos ('90)

Scheidsrechter Oostrom gaf geel aan Stankov (FC Dordrecht) en Mathieu, Rossi (SC Cambuur). 


Auteur

Henk Albers Redacteur