SC Cambuur met Robertha in basis tegen FC Dordrecht

Leeuwarden

SC Cambuur speelt vrijdagavond een uitduel tegen FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion, bij de meesten bekend als Stadion Krommedijk, wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Vorig seizoen waren de geel-blauwen in de heenwedstrijd van de play-offs (1 mei) met 1-4 te sterk voor de Schapenkoppen. In de return (5 mei) in Leeuwarden draaiden de Dordtenaren de boel volledig om door tot 1-4 te komen in de reguliere speeltijd. Na verlenging en strafschoppen vloog Cambuur vervolgens uit de nacompetitie.

De manschappen van trainer René Hake (zesde met veertien uit zeven) hebben dus iets recht te zetten - zo zou je verwachten - tegen de formatie van Gérard de Nooijer (laatste met één uit zeven). 

Hake wil van niets van 'recht zetten' weten zo liet hij weten tijdens het persmoment: ,,Ik kijk niet naar het verleden en vorig seizoen hadden we een heel andere selectie."

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen liep in de thuiswedstrijd tegen Roda JC een zeer vervelende kwetsuur aan een knie op, zo bleek na afloop. De back hoeft niet onder het mes vanwege een beschadigde kruisband, maar zal een flinke periode uit de roulatie zijn. Matthew Steenvoorden ontbreekt nog altijd wegens een gekneusde voet. Robin Maulun kampt met lichte knieproblemen. 

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Conraad, Schils, Ciganiks, Mathieu, Van Kippersluis, Robertha

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.


Auteur

Henk Albers Redacteur