Pencak Silat Leeuwarden verovert driemaal goud en ook zilver tijdens internationaal evenement

Badhoevedorp

Pencak Silat Leeuwarden nam op zondag 30 september met succes deel aan het Open Pencak Silat toernooi in Badhoevedorp. Vijf vechters van het wedstrijdteam bonden de strijd aan met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland.

Stefan Jager en Stefan van den Bosch kwamen in actie bij de jeugd. Beide pupillen hebben eerder dit jaar al laten zien dat ze niet onder doen voor hun tegenstanders. Zo ook afgelopen zondag. Stefan Jager trad in zijn eerste partij aan tegen een sterke tegenstander uit Heerhugowaard. Na een hele mooie partij trok Stefan helaas aan het kortste eind en verloor hij met een minimum verschil in punten. Voor hem dit keer geen prijs. Daarentegen wist Stefan van den Bosch wel weer te zorgen voor een verrassing. Voor hem was het zijn tweede toernooi en wist met goed vechten de finale te bereiken. Lichtelijk gespannen ging hij de strijd aan tegen een meer ervaren tegenstander uit Hoofddorp. Helaas ging de overwinning naar de tegenpartij en werd hij tweede. 

Bij de senioren kwamen Jeroen Oostema (Lelystad), Remi Grooten (Zwolle) en Celine Feijen (Emmen) namens Pencak Silat Leeuwarden in actie. Jeroen mocht in zijn finale af gaan rekenen met een geduchte concurrent uit Groningen. Het was een spannende wedstrijd waarin Jeroen alles uit de kast moest halen. Maar uiteindelijk wist hij de overwinning binnen te slepen en ging met een gouden medaille naar huis. Remi stroomde gemakkelijk door naar de finale. Zijn finale was geweldig om naar te kijken. Een waar spektakel kregen de toeschouwers voorgeschoteld. Met een geduchte tegenstander uit Hoofddorp moest hij echt vol aan de bak. Gelukkig voor Remi kwam hij als winnaar uit de strijd en mocht ook hij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Als laatste was er een mooie finalepartij bij de dames. Celine wist zicht door de voorronde heen te knokken naar de finale. Daar mocht ze tegen een dame uit Hoofddorp, waarvan ze tijdens het vorige toernooi nog verloor. Revanche dus! En wat kan Celine trots zijn op haar finale. Dit keer was het goud voor haar. 

Remi, Jeroen en Celine hebben zich dit jaar weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap, dat van 11 tot 17 december gehouden wordt in Singapore.  


Auteur

Redactie