Anglicaanse koormuziek in Leeuwarden

Leeuwarden

Het Koepeltheater in Leeuwarden biedt vrijdag 12 oktober om 20.00 uur plaats aan een concert van een vijftal koren. Mattijs de Vreugd is organist.

De avond maakt deel uit van Magnificent Voices, een negendaags feest rond Anglicaanse koormuziek dat van 6 tot en met 14 oktober in Friesland wordt gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Noordelijk Koorfestival.

Een vijftal koren verzorgt elke avond een Choral Evensong – een gezongen avondgebed – en op vrijdagavond ook een avondvullend concert. Een prachtige gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met de Engelse koorcultuur!

Katherine Dienes-Williams, Master of Music van Guildford Cathedral, komt speciaal voor deze gelegenheid naar onze provincie om de deelnemende koren de laatste ‘fijne kneepjes van het vak’ bij te brengen. Bovendien heeft componiste Geke Bruining-Visser op uitnodiging van de Stichting Noordelijk Koorfestival speciaal voor deze week een nieuw Jubilate geschreven, dat deze week in première gaat.

Alle Evensongs zijn gratis toegankelijk. Voor het concert moet wel worden betaald. Meer informatie en kaarten bestellen via www.posthuistheater.nl  
 


Auteur

Redactie