Land Transport naar top drie in tweede divisie

Leeuwarden

De driebanders van Land Transport hebben de tweede thuiswedstrijd vrijdagavond met 6-2 van Café Biljart Siemens uit Midwolda gewonnen en zijn daardoor naar de derde plaats op de ranglijst gestegen.

Klaas Kuindersma had tegen Tjaard Schaub een prima start en stond na zestien beurten met 17-5 voor. Daarna stokte de productie even en kwam Tjaard met een serie van vijf wat dichterbij (21-14), maar verder liet Klaas hem niet komen en met een paar leuke series besliste hij de partij (30-17).

Kopman Albert Kooistra speelde tegen de sterke Groninger Eddy Siemens en had na vijftien beurten een kleine voorsprong (11-8). Eddy nam daarna het heft in handen en regelmatig scorend via twee series van vijf stond het na 24 beurten 17-25. Albert kwam nog terug middels een serie van vier (21-27), maar verder liet Eddy het niet komen en won in de kortste partij van de avond (35-23 in slechts 31 beurten).

Na de pauze had Jildo Keur een prima start tegen Fokko van Biessum en na elf beurten was het al 10-1. Fokko kwam nog tot 17-11 terug maar Jildo bleef goed spelen en maakte in de laatste vijf beurten negen caramboles en daar stelde Fokko te weinig tegenover (30-13).

Verreweg de spannendste wedstrijd speelden Gert-Jan van der Veen en Harry Viswat. Na een uitermate stroef begin (7-8 in twintig beurten) was het Gert-Jan die de turbo er opzette en in acht omlopen veertien caramboles produceerde. Hij kwam voor met 22-14, maar toen was het Harry die in negen beurten veertien punten maakte en was de partij weer helemaal open (29-28) voor Gert-Jan, die met een belangrijk drietje toch de partij naar zich toetrok in een spannende slotfase (35-30).

Komende vrijdag de belangrijke derby thuis tegen Drukkerij 3in1 uit Steenwijk, waar drie Friezen voor uitkomen.


Auteur

henk.albers