Onmachtig SC Cambuur op eigen veld onderuit tegen Roda JC

Leeuwarden

SC Cambuur heeft dit seizoen voor het eerst een competitienederlaag moeten incasseren. De Leeuwarders kregen in eigen stadion met 0-1 klop van Roda JC.

De geel-blauwen zakken vanwege de nederlaag van de tweede naar de vijfde plaats in de eerste divisie. 

Wedstrijdverloop

Roda JC noteerde in de vijfde minuut een flinke mogelijkheid. Mario Engels probeerde het vanuit de draai; Xavier Mous - hij stond precies in de baan van het schot - bracht redding. Cambuur had het zwaar in de openingsfase maar kwam op het kwartier wel bijna op voorsprong. Andrejs Ciganiks bediende Justin Mathieu die de bal rakelings met binnenkant voet voorbij de tweede paal werkte. Voorts domineerden de Limburgers en was het aan de Leeuwarders om onder de druk uit zien te komen, hetgeen mondjesmaat lukte. In de dertigste minuut nam Mitchel Paulissen de bal vol op zijn pantoffel; Mous redde fraai en de resterende corner (op dat moment de vijfde tegen nul voor Cambuur) leverde de bezoekers niks op. De manschappen van trainer Hake wisten vervolgens ongeschonden de rust te halen omdat keeper Mous in de 44ste minuut Paulissen andermaal van scoren afhield.  

Cambuur hervatte de wedstrijd met Nigel Robertha voor Mathias Schils.

Jordy van Deelen gaf in de vijftigste minuut een diepe bal aan Issa Kallon. De aanvaller mikte van zeer dichtbij over. Drie minuten later vloog de bal er aan de andere kant wél in. Xavier Mous keerde een inzet van Engels, waarna Gyliano van Velzen uit de rebound toesloeg: 0-1. Robertha stelde er een minuut later een doelpoging tegenover. Zijn schuiver werd eenvoudig gepakt door doelman Tom Muyters. Vervolgens bleef Roda JC gemakkelijk overeind tegen de onmachtige thuisclub en maakte het zelfs aanspraak op de 0-2 (twee riante mogelijkheden Engels). Goals zouden echter niet meer vallen en dus moest Cambuur de eerste nederlaag van het seizoen slikken. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Deelen, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Ciganiks ('77 Maulun), Schindler, Schils ('46 Robertha), Mathieu ('68 Rossi), Kallon, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Van Velzen ('53)

Scheidsrechter Van de Graaf gaf geel aan Mbende, Kallon, Ciganiks (SC Cambuur) en Dijkhuizen (Roda JC).

Aantal toeschouwers: 7.654

Tekst: Henk Albers / twitter @henkalbers1970 
Foto: Henk Jan Dijks / twitter @Dijksfotografie

 


Auteur

henk.albers