Kinderboekenweek in dbieb

Regio

De jaarlijkse Kinderboekenweek vindt van 3 tot en met 14 oktober plaats in dbieb. Het thema van dit jaar is: Vriendschap: Kom erbij! En daar is heel wat over te vertellen.

Er zijn mooie boeken verschenen over het thema en die worden tijdens de Boekenweek extra uitgelicht. Daarnaast programmeert dbieb voorstellingen en een workshop.

Dappere Lola
De voorstelling Lola & de Grijze massa vertelt het verhaal van Lola, een dapper meisje dat nergens bang voor is. Als zij iets smerigs, iets gevaarlijks uit een oude put hoort borrelen gaat ze op onderzoek uit. Niemand lijkt veilig en iedereen slaat op de vlucht. Behalve Lola natuurlijk. Deze voorstelling over liefde en compassie is gratis toegankelijk op 6 oktober, van 11.00-11.30 in dbieb Leeuwarden.

Tekenen 2.0
Een dag later, op 7 oktober om 14.30 uur staat de workshop ‘Digitale vrienden – samen leren tekenen op een iPad’ op het programma. Kinderen van acht tot twaalf jaar kunnen samen met hun bff een toffe tekening van elkaar maken. Tekenen 2.0! Deze workshop is op 10 oktober om 14.30 uur te volgen in dbieb Burgum.

Vertelvoorstelling
In Burgum is er de vertelvoorstelling ‘De kleine Vuurtorenwachter’. Sylke mag na de dood van haar opa en oma op de vuurtoren passen. Als er ineens spannende dingen gebeuren gaat Sylke de zee op om een spannende reis te maken. Deze voorstelling over liefde, afscheid nemen en moed is op 17 oktober in De Pleats, voor kinderen vanaf vier jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via dbieb.nl.

Kinderboekenweektocht
In Hurdegaryp trapt dbieb op 5 oktober de Kinderboekenweek af met een gezellige tocht boordevol muziek- en bewegingsopdrachten voor kinderen uit de groepen 5-8. De opdrachten zijn gebaseerd op een boek dat in de klas wordt voorgelezen. De tocht is een samenwerking van dbieb, Cultuurcentrum de Wâldsang, gemeente Tytsjerksteradiel en Kearn.

Meer info en aanmelding: dbieb.nl


Auteur

Redactie