Trainer Hake houdt slag om arm aangaande basiself SC Cambuur tegen Roda JC

Leeuwarden

SC Cambuur speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Roda JC. In het Cambuur Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De laatste ontmoeting tussen beide teams vond op 19 maart 2016 plaats. Destijds werd het 0-1 (eredivisie) voor de Limburgers. Bij Roda JC komen we een oude bekende tegen: Mohamed El Makrini was gedurende vier seizoenen (2011-2015) een van de dragende krachten bij SC Cambuur en kwam vervolgens via Odense BK (2015-2017) in januari vorig jaar bij zijn huidige werkgever onder contract.

Trainer René Hake hield een flinke slag om de arm voor wat betreft de beoogde basisformatie: ,,We zitten pas twee dagen na de bekerwedstrijd in Scheveningen. Het is nog even afwachten hoe de 120 minuten zijn verteerd door de spelers."

Nigel Robertha lijkt om die reden nu uit de wind te worden gehouden, Kevin van Kippersluis en Kevin Schindler komen waarschijnlijk terug in de basis. Over Jordy van Deelen, hij heeft een blessure onder het oog, was Hake duidelijk: ,,Mits er geen sprake is van wat voor vorm dan ook aangaande een hersenschudding, is hij morgen bij de selectie."

Niet inzetbare spelers
Matthew Steenvoorden ontbreekt wegens een gekneusde voet. 

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.


Auteur

henk.albers