Gratis minifestival rondom laatste projectie Oldehove

Leeuwarden

Lân fan taal en Explore the North presenteren op 5 en 6 oktober een minifestival met Friese en noordelijke voorstellingen.

De vierde en laatste projectie gaat aanstaande vrijdag 5 oktober op de Oldehove in première. Een meertalige, muzikale animatiefilm die gemaakt is door muziek- en woordcollectief VANTA, nieuwe media-collectief WERC en rapper Fresku. Om dat te vieren nemen Lân fan taal en Explore the North de bezoeker op 5 en 6 oktober mee in de producties en voorstellingen die zij dit jaar maakten én nog gaan maken. Bezoekers krijgen spannend nieuw en ‘onaf’ werk te zien, maar ook de Leeuwarder primeur van succesvolle producties als ‘Solo’ (in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest) en ‘Tongen’ van Nyk de Vries. Natuurlijk staan taal en meertaligheid ook deze editie van het minifestival centraal. Explore the North en Lân fan taal laten met dit minifestival zien hoeveel spannende literaire, meertalige voorstellingen en projecten er in gang zijn gezet dit jaar. De toegang voor het Minifestival Lân fan taal, dat plaatsvindt in Obe en de Doopsgezinde Kerk, is gratis. 

Vrijdagavond 5 oktober staat in het teken van de live première van de videoprojectie op de Oldehove. Ook is er een randprogramma in Obe met dj Zékarlo, VANTA en Poetry Circle. Op zaterdagmiddag en -avond 6 oktober wordt in de Doopsgezinde Kerk en Obe teruggeblikt op een jaar vol splinternieuwe producties en verhalen van Lân fan taal en Explore the North: wat is er allemaal gemaakt? En welke producties zijn op dit moment volop in ontwikkeling? Taal en meertaligheid (in alle mogelijke vormen) staan centraal. Er is livemuziek van VANTA, gloednieuw werk van de Jonge Schrijvers van Meeuw en van Kinetophone en nog veel meer.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.lanfantaal.nl en www.explore-the-north.nl.


Auteur

Redactie