Gauguin Ensemble en Mayke Rademakers in Hofkamer

Leeuwarden

Muziekliefhebbers kunnen op zondag 7 oktober in De Hofkamer twee keer genieten van het Gauguin Ensemble in een boeiende samenwerking met celliste Mayke Rademakers.

Klarinettiste Yfynke Hoogeveen en pianiste Loes van Ras vormen al twintig jaar het Gauguin Ensemble, genoemd naar de schilder Paul Gauguin. Met celliste Mayke Rademakers vormen ze een fantastisch trio. Mayke scoorde een tien in de recensies van haar twee CD's in het toonaangevende blad voor klassieke muziek Luister.

De pers over Mayke Rademakers: ,,Vanaf de eerste maten van de Prelude uit Bachs Eerste Cellosuite is er geen ontkomen aan. Hier is iemand aan het woord die weet waarover ze spreekt, die de diepte van Bachs noten peilt, aanvoelt en meesterlijk overbrengt." ,,Muziek als een dagboek van een even dramatisch als gepassioneerd mensenleven door een Spaanse en Latijns Amerikaanse bril.”

Aanvangstijden van de concerten zijn 13.30 en 16.00 uur. Op het programma staat onder meer werk van Beethoven. Kaarten bestellen via: reserveren@hofkamer.nl (met vermelding van het tijdstip). De Hofkamer is te vinden aan de Grote Kerkstraat 16 te Leeuwarden. Meer informatie: www.hofkamer.nl


Auteur

Redactie