Maximum B hoofdact BREStival

Leeuwarden

De blues/rockband Maximum B is op zaterdag 29 september de hoofdact tijdens het BREStival in Theater De Bres.

Maximum B bestaat uit gedreven muzikanten waarvan Max Leukfeldt en Jan van der Leest sinds de eind jaren negentig al de blues spelen. Na een succesvolle periode akoestische blues te hebben gespeeld zijn ze nu, aangevuld met Simon Wiersma op drums, terug als powerblues trio. Met volle overtuiging spelen ze naast eigen repertoire muziek van onder meer Johny Lang, Kenny Wayne Sheperd, Buddy Guy en Cuby and the Blizzards.

Naast Maximum B treden op: Alisah, een duo bestaande uit de Leeuwarders Faisal Benmhammed (zang, gitaar) en Jeffrey Gaastra (gitaar) met Nederlandstalig repertoire en Boozeabitch met eigen geschreven Engelstalige, gevoelige, diepe en donkere teksten die worden gezongen op originele akoestische gitaarmuziek met Steve Bergsma (zang) en Waylon Goeman (zang, gitaar). Beide duo's troffen elkaar al eens tijdens een finale van een singer-songwriter-wedstrijd.

Het BREStival begint om 20.30 uur met een surprise-act! Kijk voor meer informatie op www.theaterdebres.nl


Auteur

Redactie