Asieldier van de week bij De WisseI | Ra

Leeuwarden

Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Ra, een prachtige valkparkiet die gevonden is in Leeuwarden.

Verschillende mensen zijn wezen kijken of het om hun vermiste vogel ging maar helaas zat het baasje van Ra er niet tussen. Vandaar dat Ra nu op zoek is naar een nieuw huisje. Het liefst een huisje met een maatje, want alleen is maar eenzaam. En valkparkieten zijn echte groepsdieren. We plaatsen Ra daarom alleen als u al meerdere vogels hebt waar deze bij kan. Een grote volière is wel een must, nu kan Ra  de vleugels niet strekken en dat is niet leuk. Valkparkieten zijn leuke gezelschapsvogels en slimme dieren. Ze vereisen wel wat zorg en kennis. Op de website van het LICG www.licg.nl/vogels/valkparkiet kunt u al een heleboel informatie vinden over het houden van deze dieren. Daarnaast hebben we ook nog een trio vogels zitten, die eveneens op zoek zijn naar een grote volière. 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.


Auteur

Redactie