Super Kumpulan afsluiting Indisch-Molukse week Lân fan Taal

Leeuwarden

De Super Kumpulan vindt op zondag 7 oktober in Schaaf City Theater plaats. Dit evenement duurt van 13.00 tot 18.00 uur en vormt de feestelijke afsluiting van de Indisch-Molukse week van Lân fan Taal.

Met de initiatieven in Schaaf en talenpaviljoen MeM wil de organisatie een beeld geven van hoe de Indisch-Molukse gemeenschap haar plek gevonden heeft in de Nederlandse maatschappij en cultuur.  De Super Kumpulan is tevens een benefietmiddag voor projecten in Indonesië van de Friese stichtingen Amurang en Awas Kaki.

De artiesten, die tegen onkostenvergoeding optreden, zijn populair in de gehele Indisch-Molukse gemeenschap van Nederland. Het programma brengt optredens van de The Crazy Rockers, Ester Latama, Harold Verwoert en Bongkot Friesland Pencak Silat onder leiding van George Fredriksz.

'Kumpulan' heeft in Indisch-Molukse kringen de betekenis van een gezellig samenzijn met lekker eten en veel muziek. Het heeft vaak een hoog reüniegehalte. Veel bezoekers kennen elkaar nog van hun jeugd in onder andere de Leeuwarder Schepenbuurt of van het uitgaan in discotheek La Bella.  

De Indisch-Molukse Week in het talenpaviljoen MeM is van 30 september tot 7 oktober. Het is een week vol met lezingen, film, theater, tafelgesprekken, dansen, taalles en eten. Zo komt op dinsdagmiddag filmmaker Hetty Naaykens – Retel Helmrich (geboren in Bandung) praten over haar werk. Later die middag draait, ingeleid door haar, bij Slieker Film haar laatste film 'Klanken van Oorsprong'.  Het volledige programma van de Indisch-Molukse Week staat op lanfantaal.nl. Lân fan Taal is een project van Tresoar, Afûk en HCL in het kader van LF2018.  

The Crazy Rockers uit Den Haag, opgericht in 1959, is de enige overgebleven professionele band uit de Indorock-periode. De inspiratoren van onder andere Golden Earring treden nog regelmatig op met gastartiesten zoals Jan Akkerman en George Kooymans. Ester Latama is al vanaf haar negende bezig met muziek en stond op vele internationale podia. Ze was achtergrondzangeres bij Boney M en zong in het voorprogramma van 2 Unlimited. Harold Verwoert is oud-Leeuwarder en actief als zanger, presentator, acteur en componist/tekstdichter. Bongkot Friesland Pencak Silat, onder leiding van George Fredriksz, won al vier gouden WK-medailles en haalde vele EK- en NK-titels binnen.

Stichting Amurang uit Leeuwarden zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen en jongeren op het Indonesische eiland Sulawesi. Dit doet zij met educatieve projecten en het verstrekken van studiebeurzen. Stichting Awas Kaki is opgericht door oud Cambuur- en Heerenveenspeler Ronald Lepez. Hij wil door middel van voetbal kansarmen in Semarang op Java meer toekomstperspectief geven.

De toegangskaarten zijn in de voorverkoop voor €7,50 verkrijgbaar via www.schaafcitytheater.nl/event/super-kumpulan en via de vaste voorverkoopadressen van Schaaf City Theater. Op de dag zelf, vanaf 12.30 uur, voor €10,- bij de kassa.


Auteur

Redactie