Land Transport kan prima competitiestart driebanden in tweede divisie geen goed vervolg geven

Leeuwarden

De driebanders van Land Transport degradeerden vorig seizoen, na een verblijf van een jaar, uit de eerste divisie. De heren heb dit jaar promotie vanuit de tweede divisie als doelstelling.

Vorige week werd begonnen met een klinkende overwinning van 8-0 tegen Albert Heijn van Rijn uit Hilversum. Albert Kooistra, Gert-Jan van der Veen, Jildo Keur en Jan-Niek Beerstra wonnen allen hun partijen.

Woensdagavond werd in het verre Lichtenvoorde tegen De Driehoek/Thebo kansloos met 6-2 verloren. Albert Kooistra (dit jaar kopman) stond na zes beurten met 16-0 achter en na tien beurten met 27-5.Tegenstander Andreas Niehaus bleef maar scoren en ook Albert maakte op laatst nog 17 in dertien beurten, maar toen was Andreas al uit in negentien beurten (17-35). Gert-Jan van der Veen trok tegen Jorg Schertl de stand gelijk. Na twaalfbeurten was het 9-9, maar toen maakte Gert-Jan in elf beurten 21 caramboles en nam een 32-21 voorsprong. In 36 beurten besliste hij de partij met 35-24. Klaas Kuindersma had tegen Marc van der Burg een slechte start en stond na tien beurten met 10-0 achter. Na twintig beurten was het al 20-5 en Klaas kon het gat niet meer dichten. Marc besliste de partij in 38 beurten (30-20). Jildo Keur had lang uitzicht op een goed resultaat. Tegen Hans Vriendt ging het een flinke poos gelijk op. Na 33 beurten stond het 22-20 voor Hans, die via een belangrijke serie van vier de partij naar zich toe trok (30-23).


Auteur

henk.albers