Grootste beurs voor vrijwilligerswerk in Leeuwarden

Leeuwarden

Leeuwarden staat zaterdag 29 september in het teken van vrijwilligerswerk. Laat je verrassen en vrijblijvend informeren op de Vrijwilligersbeurs over waar jij je actief voor in kunt zetten.

Om 14.00 uur opent wethouder Herwil van Gelder de beurs in de Harmonie, waar ruim veertig uiteenlopende organisaties zich presenteren. De beurs duurt tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Tijdens de Vrijwilligersbeurs ontdekken bezoekers wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vrijwilligerswerk. Vraag en aanbod worden op een gezellige, laagdrempelige en informele manier samengebracht. Er zijn veel sectoren waarvoor men zich kan inzetten. Zo is er bijvoorbeeld veel te doen op het gebied van sport, kun je je voor jongeren inzetten, met dieren of in de natuur bezig zijn. Op de vorige beurzen kwam veelvuldig naar voren dat er een wereld open ging voor bezoekers.

De wereld van vrijwilligerswerk gaat open voor bezoeker
De organisaties laten zien wie ze zijn en de bezoekers kunnen vrijblijvend met de medewerkers/vrijwilligers in gesprek gaan. Soms kan de uitvoering van het vrijwilligerswerk zelfs al een beetje worden ervaren door de bezoekers. Bijvoorbeeld bij Het Huis dat met je Hersenen Speelt, die een deel van hun interactieve spellen meeneemt. Of door een kijkje te nemen in de Dierenambulance. Tijdens de beurs laat Circus Saranti  allerlei kunsten zien.

Geïnteresseerden kunnen op al hun vragen antwoord krijgen. Bijvoorbeeld over het gewenste aantal uren. De invulling gaat altijd in overleg. Dat varieert van een dagdeel per week tot incidenteel of éénmalig helpen. Dus wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar denk je dat je geen tijd hebt? Dat idee wordt tijdens de beurs weggenomen. Bezoek de Vrijwilligersbeurs en ontdek de vele mogelijkheden. Het is een investering die je ontzettend veel oplevert, waaronder kennis, waardering, leuke (dag)besteding en vergroting van je netwerk.

Meer dan veertig organisaties aanwezig
Aan diversiteit van organisaties zal op de Vrijwilligersbeurs geen gebrek zijn onder andere de volgende organisaties zijn aanwezig. Het huis dat met je hersenen speelt, Doarpstun Snakkerburen, Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Leeuwarden, De Zonnebloem, Stichting Simba Nature Protection and Education, Vereniging Hendrick de Keyser, Humanitas, Stichting Dierenopvang de Wissel, Stichting Bewoners Swettehiem-Westeinde, Stadskantine West, MS Vereniging Nederland, Slachtofferhulp Nederland, Friesland Beweegt, Kringloopwinkel Grou, Sameland, Buurtservicepunt, Talant, Frij-Stiper, Unie Van Vrijwilligers Leeuwarden, Bezoek & Co, Stichting Support Fryslân, TOF Vakanties, Park Vijversburg, Sensoor, Stichting Present, Noordbreedte Nieuw Mellens, Wijkpanel Heechterp Schieringen, Dreammachine, Stichting jeugdcircus Saranti, Spelend Sporten, Ixta Noa, Aanloophuis en meer!

De Vrijwilligersbeurs wordt georganiseerd door WELLZO Vrijwilligerswerk in samenwerking met de deelnemende vrijwilligersorganisaties. Houd voor actualiteiten en deelnemende organisaties de website www.wellzo.frl en/of social media van WELLZO Vrijwilligerswerk in de gaten.

Vrijwilligersondersteuning
Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter maatschappelijke organisaties. Zonder vrijwilligers zouden deze organisaties niet kunnen bestaan. In Leeuwarden en omgeving is WELLZO Vrijwilligerswerk er voor de vrijwilliger die vrijwilligerswerk zoekt, maar ook voor de organisaties die vrijwilligers zoeken. WELLZO ondersteunt vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers door het delen van kennis, verbinden, adviseren en trainen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. WELLZO verzorgt daarnaast informatie, scholing, training en verschillende activiteiten, om de vrijwilliger sterker en beter toegerust te maken om zijn werk te doen. ,,Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen naast de Vrijwilligersbeurs ook onze vacaturebank raadplegen. Het aanbod is gevarieerd en biedt voor elk wat wils; van administratief werk, tot welzijnswerk en van dierenverzorging tot helpen bij evenementen”, vertelt medeorganisator Roos.


Auteur

Redactie