Voetbaloverzicht | Zwaluwen laat Blauw Wit met gelijkspel ontsnappen in derbytopper

Leeuwarden

De derby in de tweede klasse I tussen Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit '34 leverde zaterdagmiddag merkwaardig genoeg geen winnaar op. De thuisclub verspeelde twee punten, de bezoekers sleepten met de 2-2 een duur puntje uit het vuur.

Leeuwarder Zwaluwen domineerde vrijwel het gehele duel en creëerde met name voor rust een aantal grote mogelijkheden. De meest spectaculaire niet benutte kans van de thuisploeg kwam op naam van Jeton Musliu. In de zevende minuut pegelde hij vanuit een counter de bal tegen onderkant lat waarna deze vanaf de doellijn weer terug het veld in stuiterde. Diezelfde Musliu (bal voorlangs), Andre Landman (vanuit riante positie recht in handen keeper Kevin Wilpstra) en ook Robbin Kleefstra (bal in verre hoek nog net gepakt door Wilpstra en een mooie actie waarna de bal naast ging) hadden geen geluk in de afwerking. In de 39ste minuut was het wél raak. Robbin Kleefstra bracht de bal in en Jeton Musliu kopte raak: 1-0. Drie minuten later verzuimde eerst Robbin Kleefstra en vervolgens Arton Musliu in de vijandelijke '16' uit te halen en dus bleef de 2-0 achterwege. In de tweede helft moest Blauw Wit wederom - zij het ietwat minder vaak - achteruit, maar uit een counter over links sloegen de bezoekers in de 57ste minuut als een donderslag bij heldere hemel toe: Floris Boonstra was de gevierde man. Een lesjes in effectiviteit betekende zogezegd de 1-1. Een kwartier voor tijd zette Bob Schepers het duel bijna compleet op z'n kop toen een pegel van afstand via via krap aan naast vloog. In de 79ste minuut kwam Leeuwarder Zwaluwen hernieuwd aan de leiding. Jeton Musliu vloog over rechts de diepte in en haalde vanaf de zijkant en over grote afstand formidabel uit; Wilpstra had het nakijken toen de bal in de verre hoek over hem heen in het net plofte: 2-1. Het verzet van de bezoekers was daarmee niet gebroken want in de 86ste minuut zou de 2-2 nog vallen. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter hervatte Blauw Wit razendsnel het spel en waren meerdere spelers van de thuisclub niet bij de les; Wiebe Bakker rondde ijskoud af en dus pakte de formatie van trainer Bert Hollander een punt en verspeelde het elftal van trainer Carlo Rietdijk er twee.  

Overige uitslagen tweede klasse I: Joure - Stiens 0-2, Hardegarijp - Wykels 5-0, Veenwouden - CVVO 4-2, Marum - VVI 3-2, Tonego - BCV 2-0, 't Fean '58 - Nijland 1-0

Uitslagen derde klasse B (vervolg zaterdagvoetbal)
Waskemeer - Leovardia 1-2, Kollum - Rijperkerk 0-2, Grijpskerk - ONT 1-2, Niekerk - Ropta Boys 2-2, Anjum - VIOD 1-1, Veenhuizen - Dokkum 0-3, Zwaagwesteinde - Twijzel 3-3

Uitslagen vijfde klasse B
WWS - Tzummarum 2-2, Arum - Blija 7-1, Holwerd - CVO 0-5, Ouwe Syl - Mulier 2-2, Ternaard - Beetgum 5-1, Wardy - SSS 1-3

Uitslagen vijfde klasse C
Lions - Friese Boys 0-1, Suawoude - De Sweach 3-5, Eastermar - Drogeham 2-1, GSVV - TFS 1-1, Boornbergum - VVT 1-0

- Zondag -

Uitslagen eerste klasse F
VKW - FVC 3-0, Heerenveen - GAVC 0-1, WVV - Stadspark 2-2, GRC Groningen - Gomos 1-1, SWZ - Nieuw Buinen 3-0, Bergum - Noordster 5-0

Uitslagen tweede klasse K
Frisia - Lewenborg 1-0, GVAV Rapiditas - DTD 4-1, Helpman - Roden 0-2, LSC - Sint Annaparochie 2-1, Peize - Olyphia 1-1, ASVB - Jubbega 2-3, Oerterp - Hoogezand 5-5

Uitslagen derde klasse A
Groninger Boys - Friesland 4-1, MKV - Trynwâlden 1-2, Dronrijp - Nicator 3-3, Drachten - Gruno 1-3, Akkrum - Forward GSAVV 4-1, Bolsward - Geel Wit 1-0

Uitslagen vierde klasse B
Warga - Irnsum 5-3, Boornbergum - Harlingen 7-1, Terschelling - De Wâlden 4-1, Surhuisterveen - ONB 2-2, Nieuweschoot - Black Boys 5-2, Lemmer - Oosterlittens 1-5

Uitslagen vijfde klasse B
Deinum - AVV 3-1, Blauwhuis - Blue Boys 1-6, FFS - Langweer 1-1, Joure - Houtigehage 3-2, Langezwaag - Oldeboorn 3-0, De Sweach - Tijnje 1-6


Auteur

henk.albers