SC Cambuur plaatst zich in Scheveningen met veel moeite voor volgende ronde beker

Scheveningen

SC Cambuur heeft zich dinsdagavond bepaald niet eenvoudig weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op Sportpark Houtrust werd tweededivisionist SVV Scheveningen pas na verlenging met 2-3 geklopt.

SVV Scheveningen was geen onbekende voor de Leeuwarders. Op 29 oktober 2014 kwamen beide clubs elkaar in het Cambuur Stadion tegen in de derde ronde van de beker. Destijds bekerde Cambuur ook pas na verlenging (2-0) verder. 

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders hadden aanvankelijk een groot veldoverwicht en kwamen tot meerdere goede aanvallen. Cambuur ging in de zeventiende minuut echter door het oog van de naald toen Tim Peters de bal op de lat kopte. Kort daarop knikte Emmanuel Mbende uit een corner tegen de paal. Justin Mathieu stak in de 27ste minuut Andrejs Ciganiks weg. Die laatste rondde fraai af: 0-1. Lang duurde de voorsprong niet want uit een counter schoot Jöel Donald in de 32ste minuut snoeihard raak: 1-1. Donald was op slag van rust andermaal trefzeker uit een corner: 2-1. In de tweede helft gingen de geel-blauwen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Het leek een mission impossible want keer op keer ontbrak het aan de juiste pass of was de afronding ronduit slordig. Pas diep in de tweede helft viel de 2-2. Uit een klutsbal nam Nigel Robertha de 2-2 voor zijn rekening en dus werd er verlengd. In de 95ste minuut mocht Gomez Nieto na tweemaal geel douchen. Kort voor het einde van de eerste verlenging buitte Cambuur de overtalsituatie uit; Sai van Wermeskerken rondde een actie koelbloedig af: 2-3. De tweede verlenging was amper begonnen toen Schwiebbe er eveneens met tweemaal geel binnen vijf seconden af moest. De eerste was voor een overtreding, de tweede wegens gemekker. Ondanks het feit dat de manschappen van trainer René Hake met elf tegen negen het duel verder mochten bleef het bij 2-3. Het was dus beslist geen hoogstaande wedstrijd, maar de Leeuwarders gaan wél weer de koker in. Er waren vandaag genoeg verrassingen in het bekertoernooi en dat bleef Cambuur dus zogezegd bespaard. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Deelen ('54 Van Wermeskerken), Mbende, Schilder, Sambissa, Maulun ('63 Kallon), Ciganiks, Schils, Mathieu ('74 Conraad), Robertha ('106 Calor), Rossi

Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (2-1)

Scoreverloop: 0-1 Ciganiks ('27), 1-1 Donald ('31), 2-1 Donald ('45+2), 2-2 Robertha ('87), 2-3 Van Wermeskerken ('104)

Scheidsrechter Dieperink gaf geel aan Haddadi, Gomez Nieto 2x, Schwiebbe 2x (SVV Scheveningen) en Ciganiks (SC Cambuur). 


Auteur

henk.albers