Maarten van der Weijden opent Waterwinkel Vitens

Leeuwarden

De WaterWinkel van Vitens in Leeuwarden werd zojuist door Maarten van der Weijden geopend. Vitens heeft in Friesland negen drinkwaterbronnen waarmee alle Friezen van schoon drinkwater worden voorzien.

De verhalen achter de negen ‘Fryske Bronnen’ worden in de winkel belicht en ook kunnen de waters worden geproefd. De eerste die deze ‘9Bronnentocht’ aflegde in de winkel was Olympisch zwemkampioen en Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden. Vitens wil met deze campagne en WaterWinkel de Friezen bewuster maken van de waarde van hun kraanwater.

Het is zo vanzelfsprekend dat er schoon drinkwater uit de kraan komt. Maar waar komt dat water precies vandaan? Vitens vertelt het verhaal áchter het Friese drinkwater, dat wordt gewonnen uit negen unieke waterbronnen. Het verhaal achter deze waters, zoals Frysk Fris en Spannenburger Oer, is te zien en te proeven in de WaterWinkel.


Auteur

Redactie