Pover SC Cambuur speelt doelpuntloos gelijk bij Jong Utrecht

Utrecht

SC Cambuur heeft de koppositie in de eerste divisie vrijdagavond verkwanseld. De Leeuwarders kwamen in Stadion Galgenwaard niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht.

De betere kansen waren bij elkaar opgeteld voor de formatie van trainer René Hake. Over de volle negentig minuten werd er echter te slordig en in een veel te laag tempo gespeeld en dat resulteerde in een vrij zoutloze en tevens doelpuntloze wedstrijd. 

Wedstrijdverloop

De openigsfase was van beide kanten weinig enerverend. De eerste kans - een enorme - was voor Cambuur. Justin Mathieu leek met een fraaie lob te scoren, maar Junior van der Velden kopte de bal van de doellijn. Voorts viel er, mede dankzij arbiter Vergroote die veel te vaak en veel te snel stond te fluiten, lange tijd nagenoeg niets te beleven. In de 33ste minuut was het, als een donderslag bij heldere hemel, opnieuw Mathieu die de openingstreffer op zijn pantoffel scheen te hebben. Nu bracht de paal de thuisclub redding. Omdat het speeltempo tot aan de rust minimaal drie versnellingen te laag was aan de kant van de manschappen van trainer Hake kwam er aan de brilstand geen verandering bij het aanbreken van de pauze.

Cambuur hervatte de wedstrijd zonder wijzigingen.

Karim Rossi probeerde het met een afstandschot in de 55ste minuut; Thijmen Nijhuis bokste de bal weg. De thuisclub trok heel af en toe wel ten aanval, maar opgelegde mogelijkheden werden absoluut niet gecreëerd. Met nog acht minuten te gaan zat het de Leeuwarders wederom niet mee in de afronding; Emmanuel Mbende kopte bijna raak uit een vrije trap van Mathieu, maar Nijhuis ronselde de bal uit de benedenhoek. In de slotminuut ontsnapte Cambuur zowaar aan een nederlaag toen Sylla Sow vanuit riante positie de bal op het dak van het doel kopte. Het bleef dus bij 0-0 en daarmee verkwanselden de geel-blauwen de koppositie in de eerste divisie. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Ciganiks, Schindler ('64 Maulun), Schils ('80 Kallon), Mathieu, Van Kippersluis, Rossi ('64 Robertha)

Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter Vergroote gaf geel aan Van der Velden, Brinkman (Jong FC Utrecht) en Schils, Mbende (SC Cambuur). 


Auteur

henk.albers