Never Ending Orchestra, workshops en meer tijdens burendag

Leeuwarden

Iedereen die zin heeft om een 'local party' mee te maken in de Culturele Hoofdstad, is op zaterdag 22 september vanaf 14.00 uur welkom op het nazomerse Buurtfeest bij het Skiphus (Tjalkstraat 5) in de Schepenbuurt.

Samen met wijkorganisaties en wijkbewoners presenteren Leeuwarden-Fryslân 2018 en Never Ending Orchestra (NEO) een mooi programma. 

Never Ending Orchestra verzorgt een deel van het muziekprogramma: Di Gojim, Jah Sound International, MR RIGHT, Bouba en Los Bomberos. Daarnaast komt het koor Sipelsjeu en in de avond Reina van Zantvoort + gast en de kinderen van het jeugdhonk presenteren een zang & dans act. Er is een braderie en een markt met heerlijk eten uit Indonesië, Turkije, Antillen, Nederland en gebak van Fier. En vele leuke attracties voor de kinderen.

Muziekworkshops Sterrenfabriek
Rappen, je eigen liedje leren schrijven of djembé leren spelen? Doe mee aan de workshops van de Sterrenfabriek! De coole rapper Frenk dos Santos en Basil gaan er samen met jou een muzikaal feestje van maken. Wie weet sta je later op de dag ook nog op het podium tijdens het Buurtfeest (leeftijd: 6-16 jaar). 

Maakprogramma
Stadskunstenaar Jamila Faber nodigt de bewoners uit om een muurschildering, getiteld ‘Op een dag’ te maken. Je kunt je eigen toekomstbeeld verwerken. Je kunt knutselen met onder andere de 3D printer in de mobiele bus van Frysklab en je leert vilten bij de workshop van It Erfskip.

Onder de noemer ‘Voor nop de hort op’ brengt LF2018 meer verrassende plekken en inspirerende activiteiten buiten het centrum van Leeuwarden onder de aandacht. Kijk voor de volledige agenda van activiteiten in de wijken van Leeuwarden op www.friesland.nl


Auteur

Redactie