50.000ste bezoeker van het jaar op Oldehove

Leeuwarden

De Oldehove mocht vandaag (vrijdag 14 september) om 11.00 uur de vijftigduizendste bezoeker van dit jaar verwelkomen.

De gelukkige was mevrouw Heidy Boldt uit Worms (Duitsland). Zij ontving van oppertorenwachter William Lord een bloemetje en van HCL-directeur Geart de Vries een goodybag (met boeken en meer).  Mevrouw Boldt hoort bij een groep internationale Soroptimisten, die een meerdaags bezoek aan Leeuwarden brengt. De groep doet morgen ook nog een stadswandeling via het HCL.  Ze hebben zich goed voorbereid op het bezoek aan Leeuwarden. Iemand van de groep merkte op de Oldehove indrukwekkender te vinden dan de toren van Pisa. Leeuwarden vinden ze een prachtige oude stad met veel vriendelijke mensen.

Vorig jaar werden in dezelfde periode iets meer dan de helft van dat aantal bezoekers in de scheve toren ontvangen. Volgens beheerder Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) weten steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland de Oldehove te vinden. Dat is mede dankzij LF2018 en meer marketing, maar ook door de ruimere openingstijden. De toren is van april tot en met oktober zeven dagen per week open. Dit jaar zelfs vanaf 11.00 uur (weekends vanaf 13.00 uur).

In 2017 werden er in totaal 28.200 bezoekers geteld in de Oldehove. De openstelling van de Oldehove is alleen mogelijk door de enorme inzet van ongeveer dertig vrijwillige torenwachters.


Auteur

Redactie