Pasveerkorps bij heropening atletiekbaan Lionitas

Leeuwarden

Het openingsfeest van de atletiekbaan van Atletiek Vereniging Lionitas aan de Middelzeelaan begint zaterdag 22 september met een optreden van het Pasveerkorps.

Het wereldberoemde korps, net als Lionitas opererend vanuit Nijlân/Huizum, verzorgt om half tien een kort optreden op de geheel gerenoveerde baan. Daarna zal Chris Semplonius, een van de meest succesvolle atleten uit de historie van Lionitas, de officiële opening in gang zetten.

Dat gebeurt in de vorm van een Goldbergestafette, een soort domino waarbij alle onderdelen van de atletiek elkaar afwisselen. Dat betreft onder andere hoogspringen, verspringen, hardlopen en speerwerpen, maar ook racerunning. Dat laatste is een aangepaste sport voor kinderen met een fysieke beperking. Sinds een jaar trainen zij bij Lionitas met hun 'handbikes'.

Na de opening wordt een officieus Fries kampioenschap 1500 meter gehouden met atleten van alle atletiekverenigingen in Friesland. De winnaar wordt gehuldigd door wethouder Hilde Tjeerdema.

De atletiekbaan is met een budget van 550.000 euro door de gemeente Leeuwarden voorzien van een nieuwe kunststof bovenlaag. Bovendien werd het aantal 100 meter-sprintbanen met twee uitgebreid tot acht, zodat Lionitas meer ruimte heeft voor het groeiende aantal hardlopers.

Met vrijwilligers uit eigen gelederen heeft Lionitas afgelopen maanden het clubhuis opgeknapt. Er is schoongemaakt, geverfd en het meubilair is vernieuwd. Op het terrein voor het clubhuis zijn houten zitjes gecreëerd. Een van de buitenmuren is door graffitikunstenaar Roy Schreuder beschilderd met een fraaie leeuw.

In de middaguren is de baan het toneel van de sluitingswedstrijden van het zomerseizoen voor jeugdleden en senioren. Voor leden van de eigen vereniging zijn het tevens de clubkampioenschappen. Het openingsfeest begint om 9.30 uur en is gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op: www.lionitas.nl

Tekst: Hans Willems


Auteur

Redactie