Nieuwe zorglocatie Parkhoven in Leeuwarden feestelijk geopend

Leeuwarden

Wethouder Hilde Tjeerdema plantte op dinsdag 11 september samen met de oudste bewoonster, mevrouw Alie ten Wolde, de jongste medewerkster, Samantha Faber, en Jan Maarten Nuijens en Ester Kuiper van de Raad van Bestuur van de KwadrantGroep een boom ter gelegenheid van de opening.

In zijn toespraak gaf Jan Maarten Nuijens aan dat Parkhoven (van Palet) een locatie is om trots op te zijn. ,,Het is een modern gebouw, met veel licht en groen en het heeft alles in zich om betrokken zorg te kunnen bieden." 

Het nieuwe Parkhoven is gebouwd op de plek van het voormalige Parkhove, in de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden. In Parkhoven zijn 54 verpleeghuisplaatsen (kleinschalig wonen) voor mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking. Verder is in het gebouw een wijkhuispitaal met twaalf plaatsen, een dagcentrum en het KwadrantGroep Behandelteam.

Voor de bewoners van Parkhoven is het de hele week feest. Er is namelijk elke dag een leuke activiteit gepland.


Auteur

Redactie