De Stormruiter: Franse ruiter en paard herstellen goed van valpartij

Leeuwarden

Alle aandacht ging afgelopen zaterdagavond uit naar Quirikou 7. Het paard van de Franse groep Jehol Spectacle verliet tijdens de première van het grote theaterspektakel De Stormruiter na een val strompelend de arena.

Met het paard gaat het inmiddels aardig goed en datzelfde geldt voor Clement Mesmin, die tijdens de val onder het paard terecht kwam. ,,Stijve nek, zere elleboog, bloeduitstorting in het bovenbeen. Pijnlijk, maar ik wil donderdagavond weer aan de volgende show meedoen", zegt hij.

Hoe het paard ten val kwam, is een raadsel. ,,Er zijn videobeelden, we gaan het analyseren. Het was nog nooit eerder gebeurd."

Mesmin werd gistermiddag behandeld door sportfysiotherapeut Emile Rozendaal van Fysiotherapie Leeuwarden. ,,In beweging blijven en niet te gekke fratsen uithalen", sprak Emile Rozendaal na de behandeling van Mesmin met een grote lach op zijn gezicht. 

De ruiter mag de komende dagen terugkeren bij Fysiotherapie Leeuwarden als het helpt om snel weer honderd procent inzetbaar te zijn. ,,Mooi dat we zo een beetje kunnen bijdragen aan De Stormruiter", zegt Rozendaal.


Auteur

Redactie