Doorloper | Marathon lopen voor goede doelen

Leeuwarden

Lammert van der Meij (51) gaat ten bate van twee goede doelen op 21 oktober meedoen aan de Marathon van Amsterdam. Dat en meer in deze Doorloper.

Leeuwarden is voor mij:
De thuisbasis waar ik na (bijvoorbeeld) een vakantie zo snel mogelijk weer naar toe moet, vooral om de Oldehove weer te zien.

Als ik baas van Leeuwarden was, dan:
Gaf ik Cambuur waar ze recht op hebben: namelijk een nieuw stadion, en dan het liefst op de huidige locatie. Wat is er niet mooier dan een volksclub in een volksbuurt.

Vroeger stapte ik altijd in:
Waar het gezellig was, en daar bleef ik dan vaak hangen tot de lichten uitgingen. Ik ging dus nooit van het ene café naar het andere.

Als Cambuur wint, dan:
Vroeger sprong en danste ik mee. Ik heb lange tijd een seizoenkaart gehad. De laatste jaren kom ik steeds minder vaak, maar als ze winnen ben ik nog altijd blij, en zeker voor de grote achterban.

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, dat was:
Gisteren om mijn kleinzoon van acht maanden. Uiteraard zegt iedere opa/oma dit, maar mijn kleinzoon heeft de liefste opa! Haha. Maar wat een vrolijk kind is het: altijd lachen als ik bij hem ben.

En dat ik baalde of boos was:
Om mijn moeder die COPD heeft en regelmatig kampt met te weinig zuurstof waardoor ze kleine dingen - die voor ons zelfsprekend zijn - niet goed meer kan. Dan zie ik dat ze het graag wil maar het haar niet lukt, en dat maakt mij soms boos en/of verdrietig.

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is:
Ben niet zo’n lezer. Alleen soms op vakantie en dan bijvoorbeeld een boek van Dan Brown.

Maak me wakker voor:
Sowieso als er iets met mijn familie is, maar voor een ijstaart van La Venezia word ik ook graag gewekt.

Als ik niet in Leeuwarden woonde, dan:
Waarschijnlijk op Mallorca. Ik kom er al twintig jaar en het verveelt daar nooit.

Ik zou graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Mijn vader. Wat de beste man allemaal voor de familie doet is met geen pen te beschrijven! Pa, je bent er gelukkig nog na de zware hartoperatie en je cijfert je nog steeds weg. Vandaar dit lintje, we houden van je!

Wat ik vroeger altijd wilde worden is:
Profvoetballer.

Ik werd uiteindelijk:
Schoonmaker bij Grendel Schoonmaak, nu alweer bijna 25 jaar.... Straks een feestje! Haha. 

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt is:
De geboorte van mijn dochter Chanti en dat ik opa ben geworden van een prachtige kleinzoon: Bradley.

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is:
Rusten. Maar op dinsdag en donderdag maak ik me meteen klaar voor de avondtraining bij Loopgroep Leeuwarden.

Sinds september 2017 doe ik aan hardlopen omdat:
Ik stond op een morgen op de weegschaal en had het gevoel dat dat ding kapot was: 96 kilo gaf dat ding aan (nu weeg ik nog maar 77 kilo). Ben toen wat begonnen met lopen. Eerst keer kon ik nog geen 300 meter volhouden, maar gaandeweg werden de 300 meters omgezet in meerdere kilometers. En plots sta je op een zondag klaar voor de start voor een wedstrijd over 10 kilometer. De 10 kilometer werd zelfs 10 Engelse mijl, en dan was de volgende stap een halve marathon, waar ik dit jaar al een stuk of tien van gelopen heb.

En dan word je uitgedaagd om een marathon te lopen!
Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik wilde het dan alleen koppelen aan een goed doel om zoveel mogelijk geld op te halen, en dat is tot nu toe gelukt! Dankzij diverse sponsoren heb ik tot nu toe dik 3000 euro opgehaald. Een aantal mensen moet ik toch echt even speciaal bedanken: Loopgroep Leeuwarden voor de ondersteuning en begeleiding, Germ Boersma van Muziek- en Sportcafé de Scamele voor de uitdaging, Marco tc voor het idee om shirtsponsors te werven, Grendel Schoonmaak voor sponsoring wedstrijdkleding, Michel Bouwmeester van het Gouden Pilsje voor het beschikbaar stellen van de supportersbus en Suzanne Smits voor het bedrukken van de wedstrijdkleding. Ik ben natuurlijk ook al die andere gulle gevers erg dankbaar!

Ik zet mij in voor de volgende twee goede doelen:
Kinder Revalidatie Beetsterzwaag (contactpersoon Edo Hoornstra) en kinderchirurgie MCL Leeuwarden (contactpersoon Lia Martes-de Jong). Ik vind dat de kinderen in het revalidatiecentrum meer dan genoeg inspanning leveren. Hopelijk hebben ze met dit budget een leuke dag en kunnen ze zich heerlijk ontspannen. En kinderchirurgie voor de aankleding van de wachtruimte, dat spreekt voor zich. Beide zijn op de hoogte van wat ik voor hen wil gaan doen. 

Ook doneren en de goede doelen steunen?
Donaties kunnen naar rekeningnummer NL15ABNA0492162867 ten name van L.F. van der Meij onder vermelding van Marathon van Amsterdam. Informatie via mail lampie_1967@hotmail.com

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.

 


Auteur

Redactie