Wedstrijdzeilen met traditionele GWS-schouwen op Teernser Wielen

Leeuwarden

De nationale kampioenschappen zeilen met GWS-schouwen worden in het weekend van 29 en 30 september op de Teernserwielen (Zuiderburen) georganiseerd.

Zaterdag begint de wedstrijd om 14.00 uur en zondag worden er twee wedstrijden gehouden om respectievelijk 11.00 en 13.30 uur. Na afloop is de prijsuitreiking bij 'Botenservice Gerben van der Weij'. Dit unieke evenement wordt voor het tweede jaar op de Teernser Wielen georganiseerd en kan vanaf de wal geweldig mooi worden gevolgd op de Fluessen bij pier drie. Uiteraard is een ieder van harte welkom en hoeft er niets te worden betaald om te komen kijken.

**Een GWS-schouw is een stalen schouw met houten boeisel en spriettuig, genoemd naar de Grouwster Watersport Vereniging. 


Auteur

Redactie