'Niet zeiken, voetballen!' met Bas Nijhuis in theater

Leeuwarden

Internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis is volle voetbalstadions gewend, maar nu ook uitverkochte theaters. Samen met presentator Eddy van der Ley geeft hij een veelgeroemd theatercollege in De Harmonie: ‘Niet zeiken, voetballen!’ waarin aandacht wordt besteed aan Nijhuis’ liefde voor dieren, werken in een bakkerij en natuurlijk aan voetbal.

Eind 2017 verscheen het boek ‘Niet zeiken, voetballen!, geschreven door Eddy van der Ley. Een boek over de communicatie met spelers, trainers, toeschouwers, bestuursleden en assistenten. Met even informatieve als hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Luuk de Jong, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal.

Een scheidrechter in het theater? Op het eerste gezicht is daar weinig bij voor te stellen, maar Bas Nijhuis blijkt een echte rasentertainer te zijn. Op humoristische wijze en met behulp van videofragmenten, neemt hij het publiek mee zijn voetbalwereld in, waar interactie met de supporters niet kan ontbreken.

Op 25 september zijn Bas Nijhuis en Eddy van der Ley in actie te zien in De Harmonie in Leeuwarden. ,,Uiteraard gaan we de show regionaliseren, opdat het publiek zich in veel herkenbare onderwerpen kan verheugen”, aldus de auteur van ‘Niet zeiken, voetballen!’; Eddy van der Ley. ,,We hebben het over de ex-Cambuur-trainers Henk de Jong en Fritz Korbach, terwijl Bas ook verantwoording moet en gaat afleggen voor de beslissing die Cambuur Leeuwarden een paar jaar geleden de promotie naar de eredivisie kostte.”

Na afloop is er een meet & greet en kan het nieuw gekochte boek ‘Niet Zeiken, Voetballen!’ ondertekend worden met een persoonlijke boodschap van de heren zelf. Dus niet zeiken, naar het theater!

‘Niet zeiken, voetballen!’ van Bas Nijhuis en Eddy van der Ley is dinsdag 25 september om 20.15 uur te zien in Stadschouwburg De Harmonie.  Kaarten zijn verkrijgbaar via Harmonie.nl.

 


Auteur

Redactie