Aankomst SUP 11 City Tour | Fotoverslag

Leeuwarden

De tiende editie van de Sup 11 City Tour werd zondag afgesloten in Leeuwarden. De laatste etappe, vanaf Dokkum naar de Friese Hoofdstad, kende een totaal aantal deelnemers van ruim tweehonderd suppers. Niet eerder was de animo voor het slottraject zo groot.

In Leeuwarden was tevens een rondje door de grachten uitgezet over een afstand van een dikke twee kilometer. Het was de bedoeling om in de binnenstad een aanval te doen op het recordaantal peddelaars op het water. Dit record, in Russisch bezit met 844 deelnemers, werd helaas niet verbeterd. Veel suppers die aan de SUP 11 City Tour hadden meegedaan waren namelijk te moe om zich bij die laatste groep te voegen. Het was wel degelijk een mooi en imponerend gezicht om tussen de vier- en vijfhonderd peddelaars bij elkaar te zien. Volgend jaar wordt de poging vóórafgaand aan de race ondernomen. De lat komt dan op 1111 deelnemers te liggen. Kijk voor meer informatie op: Sup11citytour.com

Bovenstaande sfeerbeelden werden geschoten door fotograaf Humphrey Paap


Auteur

Redactie