Fit4lady maakt zich sterk voor Hartstichting

Leeuwarden

Nederland telt circa 1.4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als er niets gebeurt, zijn dat er in 2030 naar verwachting meer dan 1.9 miljoen. De komende periode staat daarom voor de Hartstichting in het teken van preventie: het eerder opsporen en oplossen van hart- en vaatziekten.

Fit4lady zet zich al vijf jaar in voor de Hartstichting en ook dit jaar wil de eigenaresse van de fitnessclub weer zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Hartstichting. Eigenaresse Sjoukje Westra: ,,Nog steeds ligt het sterftecijfer door hart- en vaatziekten onder vrouwen erg hoog. Ik vind het heel belangrijk om hier aandacht aan te besteden en vrouwen te helpen een gezonder leefpatroon aan te leren.”  

Op dit moment hebben ongeveer drie miljoen Nederlanders een hoge bloeddruk. In veel gevallen weten mensen dit niet of realiseren ze zich niet dat ze hierdoor een verhoogd risico op een hart- of vaatziekte hebben. Daarom stelt Fit4lady zich ten doel om dit jaar zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor vijfhonderd bloeddrukmeters die de Hartstichting wil gebruiken voor een landelijke proef.

Fit4lady is al meerdere keren in actie gekomen voor de Hartstichting. Zo heeft Fit4Lady in september 2016 een bijdrage van 17.000 euro geleverd naar het onderzoek voor het vrouwenhart. Ook zijn er AED’s aangeschaft in de regio’s waar Fit4lady actief is zodat er in de nabije omgeving van de fitnesslocatie een AED beschikbaar is.


Auteur

Redactie