Zeemansliederen in centrum van Leeuwarden

Leeuwarden

Het Leeuwarder Shantykoor organiseert op zaterdag 8 september al voor de elfde achtereenvolgende keer haar internationaal GJ Shantyfestival in de binnenstad van Leeuwarden.

Twaalf Shantykoren uit zowel het binnen – als het buitenland zullen hun shanties (werkliederen aan boord uit de tijd van de zeilvaart) en andere zeemansliederen enthousiast ten gehore brengen in een gezellige omgeving op vier locaties midden in het centrum van de Friese hoofdstad. De podia zijn te vinden op het Lombardplein, Het Zaailand, Gouverneursplein en het hoofdpodium is bij het Paard op de Nieuwestad opgesteld. Vele bezoekers hebben in de afgelopen jaren het Shantyfestival reeds bezocht en komen elk jaar weer terug voor de unieke sfeer en gezelligheid.

De ontvangst van alle Shantykoren is in het Gemeentehuis van de Culturele Hoofdstad 2018 van Europa. De muzikale dag begint om 12.00 uur. Om 16.45 uur is de  afsluiting bij het hoofdpodium bij het Paard op de Nieuwestad. Alle koren geven dan een gezamenlijke optreden waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat het publiek volop meezingt.

De deelnemende Shantykoren in 2018 zijn: De Peijesjongers, De Lopster Stormvogels, The Roaring Fifties, De Compagniezangers, De Magellan Singers, De Regghe Sangers, De Rundezangers, De Vlaerdingse Maatjes, Het Leeuwarder Shantykoor en Shanty chor Sassnitz, Shantychor Geeste en Shanty chor Oldenburg. De laatste drie koren komen uit Duitsland.

Het internationaal GJ Shantyfestival in Leeuwarden kan alleen worden georganiseerd mede door de ondersteuning van vele bedrijven, sponsors, winkeliersvereniging, Cultuurfondsen en de Gemeente Leeuwarden.

Wie zaterdag 8 september niet in de gelegenheid is om het Shantyfestival te bezoeken, krijgt volop de kans om het Leeuwarder Shantykoor te beluisteren op zaterdag 15 september tijdens de Braderie in de Schrans en tijdens de Midnight Walk op vrijdag 21 september (vanaf 20.00 uur) bij de Blokhuispoort waarbij het Leeuwarder Shantykoor muzikale ondersteuning geeft aan de achtduizend wandelaars vanaf het Huzumer Skûtsje.


Auteur

Redactie