AV Lionitas in haar nopjes met nieuwe atletiekbaan

Leeuwarden

Een nieuw atletiekseizoen met een gerenoveerde baan en een opgeknapt clubhuis. Atletiekvereniging Lionitas maakt een frisse start in september 2018.

De renovatie van de baan aan de Middelzeelaan in sportpark Nijlân ging niet van een leien dakje. Twee zomerseizoenen moest de club het doen met een tot op het asfalt gestripte baan. Slecht weer en onenigheid met de gemeente over de renovatie maakten dat het aanbrengen van de nieuwe kunststoflaag keer op keer werd uitgesteld. Het betekende dat veel activiteiten tijdelijk naar elders moesten verhuizen en dat de club een jaar lang geen wedstrijden kon organiseren. Enkele tientallen leden zegden hun lidmaatschap op. Opvallend genoeg bleef de jeugdafdeling op sterkte. Maar het leed is nu geleden en Lionitas maakt zich op voor een feestelijke septembermaand. Het grote openingsfeest is op zaterdag 22 september, maar eerder al start een ledenwerfcampagne die het aantal leden weer boven de zeshonderd moet brengen. Ook doet de club mee aan de Nationale Sportweek met activiteiten voor de jeugd en proeftrainingen voor belangstellenden. Op zondag 9 september houdt de club de jaarlijkse Noorder Fitrun, een van de negen loopevenementen die dit jaar op het programma staan. Tegelijk met de renovatie van de baan is het aantal sprintlanen (100 meter) met twee uitgebreid tot acht, zodat meerdere groepen tegelijk hun trainingen en wedstrijden kunnen afwerken. Ook de installaties voor hoog- en verspringen, kogelstoten en discuswerpen zijn vernieuwd. De eerste baanwedstrijd waarbij alle elementen beproefd kunnen worden, zijn de zogeheten sluitingswedstrijden, op de middag van het openingsfeest op 22 september. Met eigen krachten knapte Lionitas het clubhuis op. Het interieur is opgefrist en de buitenkant van het gebouw wordt deze week stevig schoongemaakt. Een fraai gestileerde leeuwenkop op een van de buitenmuren, een werk van Roy Schreuder, onderstreept de ambities die Lionitas heeft om de clubleeuw weer te laten 'brullen'.

Tekst: Hans Willems


Auteur

Redactie