Celliste Wytske Holtrop speelt stukken van Sipke Hoekstra en Jochem le Cointre

Leeuwarden

De Hofkamer (Grote Kerkstraat 16) biedt op zondag 9 september vanaf 15.00 uur plaats aan een bijzonder concert met premières van nieuwe muziek van twee Friese componisten, verzorgt door Wytske Holtrop.

Celliste Wytske Holtrop, al bij veel Friezen bekend, speelt in een solo-recital de stukken van Sipke Hoekstra en Jochem le Cointre voorafgaand aan de opnames van haar CD bij Aliud Records. Het album zal dit najaar 2018 worden uitgebracht en bij dit concert kunt u alvast de eerste bestellingen plaatsen.

Wytske Holtrop (1994) speelt cello sinds haar zesde jaar. Vanaf haar twaalfde jaar volgde ze lessen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In 2016 sloot ze haar bachelor met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. In 2018 behaalde zij haar master cum laude aan de Haute École de Musique in Genève. Wytske was meerdere malen prijswinnaar tijdens internationale concoursen als solist en als lid van een strijkkwartet. Bij het laatste CityPromsfestival van Leeuwarden trad Wytske in de Harmonie op ter gelegenheid van de uitreiking van de Friese Emmy Award. Zij ontving de Runner Up prijs. Kijk ook op: www.wytskeholtrop.com.

Modern Dances
Cello Suite 'Modern Dances' is een virtuoos stuk voor solo cello van Jochem le Cointre (1994). Het bestaat uit zes delen met verschillende dansstijlen, zoals traditioneel in een Suite. De invloeden komen uit de Barok en ook Braziliaanse ritmes als de Samba en Choro.

Bop Toccata
Barok en Jazz hebben veel gemeen, zoals improvisatie en een ‘groovende’ bas. In beide genres wordt de melodie – of een variatie daarop - gevormd door een haast onophoudelijke notenregen. In ‘Bop Toccata’ ontmoeten beide muzikale werelden elkaar. Sipke Hoekstra schreef het stuk in januari van dit jaar speciaal voor Wytske.

Reserveren: reserveren@hofkamer.nl


Auteur

Redactie